Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1000 kişinin yararlandığı “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Bilinçli Aile Projesi” tamamlandı.

Belediye bünyesindeki Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin düzenlediği 10 Şubat’ta başlayıp 1000 kişinin yararlandığı proje, online eğitimlerle 6 ayda tamamlandı. 18 oturumla ve 5 uzmanla yapılan online eğitimlerle gerçekleşen projede, ebeveynleri bilinçlendirmeye yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Projeye yurt içi ve dışından katılım sağlandı.   

5 UZMANDAN 5 KONU

Eğitim programında; Dr. Özlem Sürücü “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ile Anne-Baba Eğitimi”, Prof. Dr. Olgu Hallıoğlu Kılınç “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ve Kardiyak Semptomları”, Op. Dr. Haldun Canova “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ve Gebelik Dönemi”, Diyetisyen Burcu Ada Talas “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ve Beslenme”, Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı ise “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Tanı Değerlendirme ve Mersin Büyükşehir Belediyesi MOXO Projesi” konularında eğitim verdi.

“PROGRAM İÇERİSİNDE ÇOK GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALDIK”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görevli Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı, alanında uzmanların oluşturduğu bir ekiple katılımcılarda çok geniş kapsamlı bir etki bıraktıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu çağımızın en büyük problemlerinden bir tanesi. Psikiyatri kliniklerine en çok başvuru sebepleri arasında başta yer alıyor. Pandemide çocukların eve kapanması patoloji belirtilerini artırdı, yeni patolojilerin ortaya çıkmasını tetikledi. Bunun üzerine de böyle bir çalışma hazırladık çünkü biliyoruz ki Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu’nun tedavisinde üç faktör var. İlaç tedavisi, psikoterapi yani eğitsel tedaviler ve beraberinde anne, baba, öğretmen eğitimi. Bizim projemizin amacı anne, baba ve öğretmen kanadını tutmaktı ama Türkiye’de bir ilk olan projenin kapsamını uzmanlarla birlikte o kadar genişlettik ki aynı zamanda diğer iki alanı da içerisine dahil ettik. Burada katılımcılarımız hem ilaç faktörü hem de tedavi üzerindeki diğer bütün alanlarda bilgi edinme şansı buldu. Tabi hedef kitlemiz de aynı zamanda genişledi çünkü sadece anne, babalar değil doktorlar, psikologlar, uzmanlar ve diğer farklı branşlarda öğretmenler, çok farklı alanlardan katılımcılarımız oldu. Program içerisinde de çok güzel geri dönüşlerini aldık. Projemiz yaklaşık altı ay sürdü iki farklı grupta. Birinci grubumuzu tamamladıktan sonra çok yoğun talep aldık, ikinci grubumuzu başlattık ve toplamda 1000 kişiye ulaştık.”

 

Kaynak: anka