Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’un Yenice mahallesinde açtığı Lise Giriş Sınavı (LGS) hazırlık kursuna katılan öğrencilerin bire bir etüt görebilmeleri için uygun mekan oluşturma çalışmalarına devam ediyor. Tadilat çalışmaları kısa sürede bitirilmesi hedeflenen 4 katlı binanın ilk katında, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin kreşi yer alacak.

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için açılan üniversiteye hazırlık kurslarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’a bağlı Yenice mahallesinde pilot uygulama olarak il genelinde ilk kez hayata geçirdiği LGS hazırlık kursunda tadilat çalışması devam ediyor.

Bayboğan Eğitim Vakfı ve Çağ Üniversitesi kurucusu merhum Yaşar Bayboğan adına yapılan, dönemin Yenice Belediyesi’ne tahsis edilen ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Atatürk Caddesi üzerindeki 4 katlı yurt binasında Büyükşehir ekipleri, kapsamlı tadilat çalışması yapıyor. Binada detaylı şekilde gerçekleştirilen tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yenice Kurs Merkezi, modern bir kurs merkezi görünümüne kavuşacak.

YENİCE KURS MERKEZİ'NDE 100 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRDÜ

Yenice ve çevresinde bulunan yaklaşık 20 ayrı mahallede ikamet eden ailelerin çocuklarının pandemi nedeniyle 100 öğrencinin online eğitim gördüğü Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Yenice Kurs Merkezi, normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte yüz yüze eğitime başlayacak.

Dezavantajlı mahallelerde yaşayan, özellikle etüt çalışmaları konusunda kısıtlı imkanı bulunan öğrencilere destek olmak için açılan merkez, Yenice ve çevresinde bulunan diğer yerleşim yerlerinde yaşayan öğrencilerin de hizmetinde olacak. 

Binanın ilk katında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından kreş açılacak. İç mekanı tamamen yenilenecek binanın üst katlarında ise Yenice Kurs Merkezi’nde eğitim gören 8. sınıf öğrencilerine yönelik LGS hazırlık etüt dersleri yapılacak. 

Kaynak: anka