Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın sporcuları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Mersin’e büyük emek veren efsanevi sporcuları, mezarları başında andı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı’nın her sporcunun ayrıntılı olarak hayat hikayesini anlattığı ziyarette, kadın sporcular ellerindeki karanfilleri mezarlara bırakarak dua etti. Film çekimleri için kentte bulunan Mersinli tanınmış tiyatro ve sinema oyuncusu Deniz Oral da Gençlik ve Spor eski İl Müdürü olan babası Naci Oral’ın mezarının ziyaretinde kadın sporculara eşlik etti.

“O'NU BURADA ANMAMIZ BÜYÜK BİR ŞEY”

Mersinli başarılı kaleci Mehmet Karadeniz’in kardeşi Sabahattin Karadeniz, kardeşinin mezar ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Benim ağabeyim 1940 doğumlu, dört kardeşten en büyüğü. Hepsi de kaleci. İdmanyurdu’nda oynayan 3 kaleci de kardeştir. Türkiye tarihinde böyle bir şey yoktur, belki. 3 kaleci aynı yerden çıkıyor. Benim abim spora Mersin Limanspor’da başladı. Onu burada anmamız bizim için büyük bir şey. Kendisi profesyonel bir kaleciydi. Sizlere çok teşekkür ederim” dedi.

“MERSİN SPORUNA EMEĞİ GEÇMİŞ BÜYÜKLERİMİZİ ZİYARETE GELDİK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı ise 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili şunları söyledi:

“19 Mayıs’ı, Atatürk’ü Anma ve Gençlik Haftası şeklinde kutluyoruz. Çünkü 19 Mayıs, Atamızın işaret ışığını yaktığı çok önemli bir gündür. Biz de bunu hafta boyunca programlarla hem gençlerimize hem çocuklarımıza, daha geniş anlamda 5 yaşından 90 yaşındaki vatandaşlarımıza kadar bu ruhu yaşatmak istiyoruz. Hissettirmek istiyoruz. Bugün de ebediyete intikal etmiş, Mersin sporuna emeği geçmiş büyüklerimizi ziyarete geldik. Mersin, sportif alanda çok önemli bir şehir. Buradaki amacımız; geçmişte bize büyük hizmetlerde bulunan büyüklerimizi unutmadığımızı, ailelerine onları unutmadığımızı ve sporcularımıza da unutturmayacağımızın mesajını vermek. Sporcularımız burada kabirlerinde yatan büyük sporcularımızın hiçbirini görmemiştir belki de. Çünkü daha doğmamışlardı. Bizim amacımız spora özendirme, Mersin’in ülke sporuna katkı sağlaması ve uluslararası platformda adının belirli bir yere gelmesi için uğraş veren büyüklerimizi anlatmak. Ziyaretle de bunu pekiştirmek istiyoruz.”

Kaynak: anka