Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 5 gün boyunca gerçekleştirdiği etkinliklere çok sayıda Mersinli katıldı. İlk gün Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde başlayan ve kentin farklı noktalarına yayılan etkinlikler, sporcu ödülleri töreni ile noktalandı.

Bocce, tekvando ve atletizm branşlarında Türkiye’yi temsil eden rekortmen milli sporcuların Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etmesinin ardından etkinlikler, Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde başladı. Alanda üretici kadın stantları, spor aktiviteleri ve sahne gösterileri yer aldı. Cumhuriyet Gösteri Merkezi’ndeki etkinlikler ve stant faaliyetleri 5 gün sürdü.

İKİNCİ GÜNDE BİSİKLET TURU

Etkinliklerin ikinci gününde; büyükşehir belediyesinin hentbol, basketbol ve voleybol branşlarında başarılı kadın sporcuları; kentte spor anlamında geleceğin önünü açan efsanevi sporcuları mezarları başında andı.

Aynı gün düzenlenen “Gençlik Bisiklet Turu” ve “Mersin Skatepark Şöleni”, 19 Mayıs coşkusunu kentin birçok noktasına yaydı. Etkinliklerin ikisine de katılan Vahap Seçer, bisiklet turunda gençlerle birlikte pedal çevirdi. Atatürk Parkı 3 Ocak Meydanı’nda start verilen ‘19 Mayıs Gençlik Bisiklet Turu’ İsmet İnönü Bulvarı, İstiklal Caddesi, Hastane Caddesi, Zeytinli Bahçe güzergahı boyunca devam ederek Taş Bina önünde sonlandı.

KENTİN 2 NOKTASINDA “RAMPARK” AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs haftasında kentin iki noktasına Skatepark kurdu. Akrobasi bisikleti, kaykay ve paten tutkunları için kurulan Skatepark’lara “Rampark” adı verildi. Rampark’lardan birisi Tarsus Ötüken Park’ta gençlerin hizmetine açılırken, diğerinde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla Mersin Kültür Park’taki gençler performanslarını sergiledi.

19 MAYIS KONVOYU KENTTEKİ COŞKUYU YÜKSELTTİ

Etkinliklerin üçüncü gününe denk gelen 19 Mayıs’ta Büyükşehir’in kutlama konvoyu kentteki coşkuyu yükseltti. Sabah saatlerinde Tarsus’tan başlayan konvoy ilerleyen saatlerde Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinin de cadde ve sokaklarını dolaştı. Konvoya, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katılarak sokaklarda, balkonlarda ve iş yerlerindeki vatandaşların 19 Mayıs coşkusunu birlikte yaşadı.

“2. YÜZYILI SİZLER KURGULAYACAKSINIZ”

Konvoy, akşam saatlerinde Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde son buldu. Seçer, burada ellerinde meşaleler taşıyan ve marşlar söyleyen gençlere seslendi. Cumhuriyet’in 2. yüzyılına girildiğini hatırlatan Seçer, “Gençlerimiz, yarınlarımız, umutlarımız, istikballerimiz, her şeylerimiz, 2. yüzyılı sizler kurgulayacaksınız, sizler 2. yüzyılı büyüteceksiniz, geliştireceksiniz. Sizlere güveniyoruz, sizlere inanıyoruz, sizlerin yanındayız” dedi.

GENÇLER DOSTLUK İÇİN FUTBOL MÜSABAKASINA KATILDI

19 Mayıs’ta Büyükşehir bir de dostluk müsabakası düzenledi. Macit Özcan Spor Tesisleri’nde yapılan futbol müsabakalarında 19 takımın antrenörleri ve genç futbolcuları arasından seçilen oyuncular, toplam 3 müsabaka şeklinde gerçekleştirilen maçlarda sahaya inerek şenlik havasında geçen bir oyun sergiledi.

Etkinlikler 21 Mayıs günü Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “Sporcu Ödülleri” töreniyle sona erdi. Törene Başkan Vahap Seçer de katılarak sporculara ödüllerini sundu.

“MERSİN’DE BÖYLE ŞEYLERİ GÖRMEK AYRICALIKLI HİSSETTİRİYOR”

Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde 5 gün boyunca gençlik ruhunu yaşayan vatandaşlar etkinliklerden memnun kaldıklarını söyledi. 16 yaşındaki Taha Alçımen, tribünde etkinlikleri seyretti. Yüzme başta olmak üzere birçok spor dalına ilgisi olduğunu anlatan Alçımen, “Mersin’de böyle şeyleri görmek ayrıcalıklı hissettiriyor. Bundan dolayı aşırı memnunuz. Hem müzik var hem arkadaşlarımızla oturup eğlenebiliyoruz” dedi.

Tribündeki vatandaşlardan Mehmet Özbay ise bu yılki coşkudan memnun kaldıklarını vurgulayarak, “Bu seneki etkinlikler güzeldi. Sokağa çıkma yasaklarından sonra bize de çok iyi geldi. Başkanımız Vahap Bey sağ olsun. Her sene bu şekilde yapmasını diliyoruz” diye konuştu.

“SPORA GÖNÜL VEREN HERKES BU HAFTA ÇOK MUTLU OLMUŞTUR”

Gençlerden Doğukan Çeviker Taşkın, arkadaşlarıyla birlikte alandaki sahada ayak futbolu oynadı. Sürekli sporun içerisinde olduğunun altını çizen Taşkın, şunları söyledi:

“Bu hafta belediyemiz bize her türlü katkıyı sundu. Gençler olarak kendimizi bu yüzden çok mutlu hissediyoruz. Gençler, büyükler, küçük kardeşlerimiz herkes bu coşkuyu hissetti. Belediyemiz bize destek çıkıyor. O yüzden kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Bu hafta tüm sporcu kardeşlerimiz, spora gönül veren herkes mutlu olmuştur.”

“GENÇLERİ PANDEMİ DÖNEMİNDE YALNIZ HİSSETTİRMEDİLER”

Ayak futbolu oynayan gençlerden birisi de Hasan Çelik oldu. Mersin’de gençlere önem verildiğini vurgulayan Çelik, “Gençlere destek veriliyor. Vahap Bey’in, belediyenin üniversiteyi kazandığımda yardımı oldu. Özellikle pandemi döneminde yalnız hissettirmediler. Eksik olmasınlar. Bizler de şehrimize layık olarak her alanda ülkemizi ve milletimizi temsil edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: anka