Merkezefendi Belediyesi tarafından pandemi nedeniyle iş yerlerini kapatan ve faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan esnaf için başlattığı "Esnafa 1200 TL Hibe Desteği" ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Destek kapsamında şu ana kadar 2370 esnafa, 2 milyon 844 bin Türk Lirası ödeme yapıldı.

Kıraathane, kahvehane, çay ocağı, çay bahçesi, halı saha, oyun salonları, hamam, sauna, fotoğrafçı, kantin, internet kafe, berber, spor salonu, kafe işletmeleri, restoran, ızgara salonları, kuaför, güzellik salonu, düğün salonları, kına evleri, organizasyon işletmeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında servis şoförlüğü yapan tek "S" plaka araç sahipleri ile müzisyenler Merkezefendi Belediyesi tarafından sağlanan "Esnafa 1200 Türk Lirası Hibe Desteği"nden faydalanabiliyor. Gerekli evrakı teslim eden geri kalan esnafın da ödemeleri ilerleyen günlerde tamamlanacak.

Bu zor günlerin dayanışma ile atlatılabileceğini vurgulayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Salgınla birlikte başta sağlık ve ekonomik olarak zor günler başladı. Merkezefendi Belediyesi olarak ilk günden itibaren hemşehrilerimizin sağlığı ve ekonomik durumu için tedbirleri hayata geçirmeye başladık. Bu süreçte gerek esnafımızın gerek hemşehrilerimizin maddi, manevi her zaman yanında olduk. Esnafımıza can suyu olalım diye destek paketini hayata geçirdik. Esnafımızın eski günlerdeki gibi yüzünün gülmesi, evine rahatça ekmek götürebilmesi ve bu zorlu süreci omuz omuza birlikte atlatabilmemiz için desteğimiz devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: anka