ESMA TURAN

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in; bisikleti ile evine dönerken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili davada karar çıktı. Kemçin’e çarpan Mestan Göksal, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Menteşe'de 7 Temmuz 2021 tarihinde, alkollü sürücü Mestan Göksal'ın çarptığı bisikletli 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin yaşamını yitirmişti. Olayı, emniyet ve sağlık ekiplerine zamanında bildirmediği için ihmali olduğu iddia edilen Yeniköy Muhtarı, Menteşe Kaymakamlığı tarafından görevden alınmıştı.

"BU RAPORU KABUL ETMİYORUZ"

İstanbul Adli Tıp Kurulu’nun dava dosyasına da giren raporunda, Kemçin’in olay yerinde hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı. Raporda, “Kemçin'in ölümüne yol açan yaralanmanın meduller şok nedeniyle ani ölüme yol açan beyin sapı yaralanması olduğu dikkate alındığında kazadan hemen sonra bildirilmesi ve erken müdahale edilmesi durumunda da bir değişiklik beklenmediği” değerlendirmesi yapıldı. Duruşma sırasında Kemçin'in avukatı Sercan Avcı, şunları söyledi:

“Bu raporu kabul etmiyoruz. Rapora göre, Oğuzhan Kemçin’in ani ölümü Mestan Göksal'ın aşırı hızlı olduğunu göstermektedir. 200 promil ile yaptığı kazada sanık açıkça sürüş kabiliyetini kaybetmiş, herhangi bir fren izi olmaması, meydana gelen kazanın gerçekleşmesine izin vermiştir. Bu nedenle sanığın eyleminin olası kasıt kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir. Mahkemeden, olası kasıtla adam öldürmek suçundan dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini ve sanığında tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz.”

“ÇARPINCA HEMEN ÖLMÜŞ DİYE SEVİNİYORLAR”

Kemçin’in babası Özay Kemçin ise "Bugün oğlumu kaybedeli 185 gün oldu. Oğlumun acısından 25. günü annem de vefat etmişti. İkisinin acısını beraber yaşadık. 6 yıl değil, 36 yılda olsa acımızı bir nebze azaltmaz. Burada sıkıntı olan İstanbul'dan gelen Adli Tıp Raporu'nda karşı taraf çarpınca hemen ölmüş diye seviniyor. Hiç kimse bu ülkede aldığı cezayı yatmıyor zaten. Hiçbir ceza oğlumuzu geri getirmeyecek" dedi.

“BEN BİR KARINCAYI BİLE İNCİTMEDİM”

Oğuzhan Kemçin’e çarpan Mestan Göksal ise "Ben böyle bir olayın meydana gelmesini istemezdim. Ben bir karıncayı bile incitmedim. Kaçmaya dahi yeltenmedim, delilleri karartma gibi bir niyetim yoktu. Takdir mahkemenindir" dedi.

Mahkeme, Göksal'ın altı yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

“İSTİNAF MAHKEMESİ’NE BAŞVURACAĞIZ”

Duruşma sonrasında Adliye önünde açıklama yapan Kemçin’in avukatı Sercan Avcı, Göksal’a verilen hapis cezasını yeterli bulmadıklarını ve İstinaf Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Avcı, “Mahkeme 6 yıl hapis cezasına karar verdi. Ceza bizce düşük buluna ilgili istinafa başvurumuzu yapacağız. Onun dışında tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tahliye edilmedi, bu bizim için sevindirici. Son gelen adli tıp raporundaysa olay anında vefat ettiği ortaya çıktı. O yüzden dosya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gitmedi. Bu da şunu gösteriyor, aşırı hızlı şekilde gelip maktule çarptığını gösteriyor" dedi.

 

Kaynak: anka