Menteşe Belediyesi, ilçede gece saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışıyla birlikte ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Menteşe Belediye ekipleri, 3 adet greyder, 10 adet kazıcı – yükleyici kepçe, 2 adet ekskavatör ve 5 tuzlama ekibi ile ilçe genelinde yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Yol açma ve tuzlama çalışması yapan ekipleri denetleyen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Greyder, kepçe, ekskavatör gibi iş makinelerimiz ile birlikte tüm ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor.  Ayrıca 5 tuzlama ekibimiz de dün geceden buyana buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarında bulunuyorlar. Valilik bünyesinde bulunan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) koordinesinde sahadaki tüm unsurlarla mesai harcıyoruz. Ana arterlerde ve muhtelif yollarda tüm ekiplerimiz yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmalarında bulunuyor. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarları da anında sahadaki ekiplerimize yönlendiriyoruz” dedi.

Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara aşevinde sıcak yemek desteğine devam ettiklerini belirten Başkan Gümüş, “Bir yanda karla mücadelemiz devam ederken diğer yandan da kentte etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle evden çıkamayan, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Belediyemiz Aşevi’nde hazırlanan yemekleri ulaştırıyoruz. Böylesi sorun yaşadığımız hava şartlarında can dostu sokak hayvanlarımızı unutmuş değiliz. Can dostlarımızın yemek bulmada sorun yaşamamaları için şehrin belli noktalarına mama, su ve yem bıraktık” diye konuştu.  

Açıklamasını bir uyarı ile sonlandıran Başkan Gümüş, Meteorolojik verilere dikkat çekerek şunları söyledi:

“Edindiğimiz bilgiye göre bu gece don bekleniyor. Vatandaşlarımızın gerekmedikçe dışarı çıkmamalarını, çatılarda oluşan buz sarkıtlarına, buzlanmalara, don olaylarına ve baca tıkanıklarına karşı dikkatli olmalarını, sürücülerin ise zincir ve çekme halatı gibi gerekli ekipmanları takmalarını tavsiye ediyoruz. Hava şartları nedeniyle olumsuzluk yaşayan vatandaşlarımız Menteşe Belediyesi Çağrı Merkezini arayabilir veya 0 (552) 214 48 80 numaralı WhatsApp ihbar hattına mesaj atabilirler.”

Kaynak: anka