Menderes Belediyesi, kitap almakta zorlanan çocuklarla kitap bağışçıları arasında köprü olacak "Kitap Bankası" projesini hayata geçirdi. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Kitap bankası projesi ile ilçemizde okumayan çocuk kalmayacak” dedi.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “İlçemiz için çalışmalarımız sürerken, vatandaşlarımıza yönelik projelerimizi de hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız son çalışmamız, kitap bankası” diye konuştu.

Önceliklerinin eğitim olduğunun altını çizen Başkan Kayalar, kitap bankasıyla ilgili bilgi vererek, şunları kaydetti:

“Giyim bankamızdan olumlu geri dönüşler aldıktan sonra, eğitim ve öğretime de destek olmak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Eğitim öğretim hayatı sona ermiş veya elinde fazla kitap bulunan aileler kütüphanelerimize bağışta bulunurken, maddi durumu kitap almaya elverişli olmayan aileler de bu kitaplardan faydalanabilecekler.”

“BELEDİYE OLARAK ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Başkan Kayalar, kitap bankası projesi ile kitap almakta zorlanan çocuklarla kitap bağışçıları arasında köprü olacaklarını aktararak, şöyle devam etti:

“Proje kapsamında bağışçılar ve kitap almak isteyen vatandaşlarımız Merkez Kütüphanemiz ve Görece Kütüphanemize bağışta bulunabilecek, talep eden vatandaşlarımız da bu adreslerden kitaplarını alabilecekler. Böylece Menderes Belediyesi olarak biz de çocuklarımızın geleceğini şekillendirmede köprü görevi görmüş olacağız.”

KİTAP BAĞIŞLAMAK İSTEYENLERE ÇAĞRI

Kitap fiyatlarındaki artışa da dikkati çeken Belediye Başkanı Kayalar, “Ne yazık ki maddi durumu elverişli olmayan ailelerimizin çocukları test kitabına ve çalışma kitabına ulaşmakta zorluk çekiyor. Biz de belediye olarak çocuklarımızın yanında olmak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik” diye konuştu.

Başkan Kayalar, son olarak duyarlı vatandaşlara şu çağrıda bulundu:

“Kıymetli hemşehrilerimden, evlerinde kullanmadıkları kitapları kitap bankamıza bağışlamalarını rica ediyorum. Böylece maddi durumu elverişli olmayan ailelerin çocukları kitaplara ulaşacak ve evlatlarımızın geleceğini hep birlikte şekillendirmiş olacağız.”  

 

Kaynak: anka