ALİ GÜRELİ

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, “veri hazırlama memuru” olarak görev yapan Sadık Güler, “Susmayacağım” başlığı ile yaptığı sosyal medya paylaşımında; “Kurumumuzda yıllardır süren haksız bir kazanç var ki, sizden önceki tüm müdürlerimize durumu arz ettim. Durum değişmedi” dedi. 

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde “veri hazırlama memuru” olarak görev yapan, geçici olarak Adana Valiliği Basın Halkla İlişkiler biriminde görev yapan Sadık Güler, sosyal medya paylaşımında; sosyal medya hesabında “susmayacağım” başlığı ile paylaşım yaptı.

Paylaşımında yeni atanan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’a seslenen Güler, şu ifadelere yer verdi:

"Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm Yaşar Koçak. Adana'ya hoş geldiniz. Bir memurunuz olarak buradan bunu yazmak ne devlet ahlakına uyar, ne de kanunlara. Kurumumuzun daha başarılı ve insan odaklı hizmet anlayışına 'kul olmak' dışında bir beklentim olmadı, olmaz da.

Kurumumuzda yıllardır süren haksız bir kazanç var ki, sizden önceki tüm müdürlerimize durumu arz ettim. Durum değişmedi. Dilekçe vererek yazdım, yıllardır cevap verilecek. Baktım bu haksızlıklar ilimizde çözülmeyecek, Bakanlığımıza başvurarak Bakanlık Müfettişi gönderilmesi gerektiğini yazdım. Hiç söylenmemiş gibi o da öylece duruyor.

Kanuna aykırı olmasına rağmen sosyal medyada paylaşıp, kurum amirlerime giderek; 'Ben sosyal medyada yönetmenlikler yayınlayarak hukuksuzlukları anlattım. Benim hakkımda idari soruşturma açmanız gerekiyor' dedim. Açılsın ki, belgeleri ile birlikte başvurduğum konular hakkında işlem yapılsın. Onu da yapmadılar. Her gelen müdürümüz ile görüşerek, 'Sakın bu evraklara imza atmayın, bunun vebalini almamak için söylediklerimi araştırın' dedim. Maalesef ondan da sonuç alamadım.

Makamınızda arz edeceğim konular doğru çıkmaz ise onurla ve şerefle hizmet ettiğim memuriyetime son verebilirsiniz."

 

 

Kaynak: anka