ERCAN ARSLAN

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangını altıncı gününde de devam ediyor. İlçeye Türkiye’den yardım yağıyor. Marmaris Belediyesi de beş noktada yardım toplama noktası oluşturdu.

Marmaris Belediyesi tarafından kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’nce Amiral Orhan Aydın Spor Salonu depolama alanına dönüştürüldü. Marmaris Belediyesi'nin beş yardım toplama merkezlerinde içecek, yiyecek, giyecek, ilaç, temizlik ürünleri ve el aletleri gibi çok sayıda ürün toplandı. Türkiye'nin birçok ilinden gelen gönüllü gençler ve vatandaşlar toplama merkezine gelen kolileri ürün gruplarına göre düzenliyor. Buradan tasnif edilerek Marmaris Belediyesi tarafından oluşturulan 13 ayrı ihtiyaç noktasına gönderiliyor. Gıda ve içecekler türü ürünler ise Armutalan Kültür Merkezi'nde toplanıyor. 

“KÖYLERİMİZE ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yardımlarla ilgili konuşan koordinasyondan sorumlu CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cengiz Kaya; “Ülkemizde birçok yerde yangın devam etmekte. Biz Marmaris bölgesi olarak Türkiye’nin her yerinden çok ciddi anlamda yardım topladık. Biz bunları Marmaris’ten beş noktadan topluyoruz. Beş noktada servis yapmaya çalışıyoruz. Belediye personelleri ve gönüllerle birlikte bu işi yapmaya çalışıyoruz. Marmaris’te de 13-14 köyümüzde de yardım toplama merkezleri yapıp köylerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Ufak tefek şeyler mutlaka olacaktır. Bu sıkıntılı bir süreç fakat iyi ilerlediğimizi düşünüyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Amiral Orhan Aydın Spor Salonu İçindeki Yardım Ürünleri

* CHP Belediye Meclis Üyesi Cengiz Kaya

* Yardım İçin Toplanan Malzemelerin Detay Görüntüsü

 

Kaynak: anka