19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Marmaris’te törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve AKM'deki gösterilerle resmi törenler düzenlendi. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Marmaris’te törenlerle kutlandı. Milli Mücadele’nin başlangıcı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yılı kutlamaları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nihat Ekinciler’in çelenk sunduğu törene Marmaris Belediye Başkanvekili Hasan Yaylalı, Başkan Yardımcıları Hakan Köksal, Burak Demirtaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona ererken siyasi partiler ve diğer kurumlar törenin ardından çelenklerini Atatürk anıtına koydu.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde resmi kutlama programı düzenlendi. Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkanvekili Hasan Yaylalı, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Hatipoğlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Çam ve vatandaşlar katıldı. Öğrencilerin sunduğu dans, müzik ve spor gösterilerinin ardından 19 Mayısla ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

Kaynak: anka