MELİS ANTER

Muğla’da dün Marmaris'te çıkan yangının ardından, bugün de Ula'da makilik alanda yangın çıktı. Alevler ormanlık alana da sıçradı. Bazı bağ evleri boşaltıldı. Yangın kısa zamanda söndürüldü.

Marmaris’te dün çıkan yangının ardından bugün de Ula’nın Esentepe Mahallesi’ni tehdit etti. Yangına ilk müdahaleyi, Marmaris’teki yangından yaşamını yitiren 38 yaşındaki Görkem Hasdemir’in Köyceğiz’deki cenaze töreninden dönen arkadaşları yaptı.

Öğle saatlerinde makilik alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisi ile ormanlık alana sıçradı ve yerleşim yerlerine kadar yaklaştı.

Yangın söndürme ekipleri, alevleri kontrol altına alabilmek için mücadele ederken bölgeye sevk edilen jandarma ve polis ekipleri de Muğla-Fethiye karayolunu tek yönlü olarak trafiğe kapattı. Bölgedeki bazı bağ evleri tedbir amaçlı boşaltıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin müdahale ettiği yangında görev alan toplam 20 arazöz, 2 helikopter ve 80’e yakın orman işçisi, alevleri kontrol altına almayı başardı.

Kaynak: anka