Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü, orman yangınlarının ardından artan sel riskine karşı geniş kapsamlı çalışma başlattı. Dere yatakları, menfez, ızgara ve tahliye kanalları gibi yağmur suyunun tahliyesinde önem taşıyan noktalar temizleniyor.

Marmaris Belediyesi, yağmur suyunun sele dönüşmemesi için koordineli bir çalışmaya imza atıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında ekipler, bir süredir gerçekleştirdikleri dere yatağı temizliği çalışmasına yağmur suyu kanalı ve mazgal temizliğini de ekledi.

Mazgal temizliği ilk olarak Marmaris merkez Beldibi, Armutalan ve İçmeler’de başladı. Köy ekipleri de kırsal mahallelerdeki dere kenarlarında yetişen bitkileri budadı, dere tabanında oluşan toprak birikintilerini temizledi.

İZMARİT SORUNU

Yağışlarla birlikte yağmur suyunun toplandığı ızgaralar ve kanallarda biriken kum, yaprak ve çamurlar bazı noktalarda özel vakumlu araçlarla bazı yerlerdeyse insan gücüyle temizlendi. Mazgalların içinden yine çok sayıda sigara izmariti ve çöp çıktı. Yetkililer mazgallardaki tıkanıklıkların su baskınlarına neden olabileceğini vurgulayarak, vatandaşların bu konuda daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Kaynak: anka