Marmaris Belediyesi, atıl vaziyetteki tarlalara ektiği yer fıstığı ve zeytinden sonra patatesin de hasadı yapıldı.

Marmaris Belediyesi, ilçenin tarımsal potansiyelini ortaya çıkarmak için yaklaşık iki sene önce çalışmalara başlamıştı. İlk olarak Turgut’ta kendi tarlasına yer fıstığı ekimi yapan belediye ardından zeytinin hasadını yaptı.  

Yer fıstığı üretilen tarlaya şubat ayında da patates ekimi yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Marmaris Tarım Kooperatifi iş birliğiyle yaklaşık 3 dönümlük araziye 750 kilogram "madeleine" cinsi yemeklik patates eken belediye bugün de hasat yaptı. 

Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen hasat programına CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Marmaris Tarım Kooperatifi Başkanı Cengiz Akdeniz ve köylüler katıldı. 

"BU TOPRAKLAR SAHİPSİZDİ" 

Traktörün başına geçerek hasadı başlatan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yaklaşık 7 ton ürün beklediklerini söyledi. Oktay, “Sıkça ifade ettiğim gibi ilçemizi sadece turizmle değil tüm unsurlarıyla bütünleşmiş bir kent haline getirmek istiyoruz. Turizm kenti Marmaris’i tarımda da iddialı hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Oktay, “Hep söylüyorum, çok verimli topraklara sahibiz ama bugüne kadar ilgisizlik nedeniyle gün yüzüne çıkartılamamıştı. Ne mutlu ki bizler göreve geldiğimizden beri laf üreten değil iş üreten bir anlayışa sahip olduğumuz için bugün bunun bir örneğini daha yaşıyoruz” diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK 

Toplanan patatesin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılacağını söyleyen Oktay, diğer köylerde de tarımsal faaliyetlerin hızlanması için fizibilite çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, “Ben şuna inanıyorum. Bizim bu yaptığımız tarımsal çalışmalar önümüzdeki yıllarda bölgemizi çok daha farklı noktalara taşıyacak. Üreticilerimize örnek olacağımıza, onları teşvik edeceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu. Programda Marmaris Belediyesi Huzurevi aşçıları tarafından tarladan toplanan patateslerden kumpir yapılarak davetlilere ikram edildi.  

Kaynak: anka