Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediye meclisi eylül ayı oturumda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yanan ormanlarla ilgili çalışmalar yapıldığını söyleyen Oktay, pandeminin seyrinin arttığını belirterek aşı çağrısında bulundu. 

Marmaris Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumu önceki gün Armutalan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın başkanlık ettiği oturumda 8 madde görüşüldü.

Oturum öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, pandemi süreciyle ilgili özellikle aşılamaya dikkat çekerek, “Vaka sayılarında çok ciddi bir artış söz konusu. Bu şekilde devam ederse hepimiz olumsuz etkileneceğiz. Bunun için daha da dikkatli olmalı, kurallara uymalıyız.  Ayrıca daha fazla aşılamaya ihtiyacımız var. Bu salgının önüne en pratik şekliyle aşılama ile geçilebilecek gibi görülüyor. Bu nedenle sizlerin de çevrenize bu yönde tavsiyelerde bulunulması fayda sağlayacaktır” dedi.

"YANAN ALANLARDA KESİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Oktay, Marmaris tarihinin en büyük felaketinin yaşandığını belirterek geçmiş olsun dileğinde bulundu. 1979 yılında çıkan yangında Taşhan bölgesinde 11 bin hektar alanın yandığını söyleyen Oktay, geçen ay yaşanan felakette ise 13 bin 600 hektar orman alanının kül olduğunu belirterek “Böyle bir acıyı yaşamak hepimiz için çok zor. Ben tüm kurumlarda görev alan personellerimize, gönüllü yurttaşlarımıza ve katkı sunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Canla başla herkes özverili bir şekilde bir mücadele sergiledi” diye konuştu.

Oktay, yanan ormanlarla ilgili Orman Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Yanan alanlarda kesim çalışmaları başladı. Kamuoyunda dönem dönem yanmış ama birkaç dalı kalmış ağaçlarla ilgili kesilmemesi yönünde talepler oluyor, bunlarla bizler de karşılaşıyoruz. Bununla ilgili konunun uzmanlarıyla görüştük. Kızılçam için yandıktan sonra bir miktar yeşil kalsa dahi onun tekrardan tutmasının mümkün olmadığı yönünde uzman görüşleri var” ifadesini kullandı.

"DERELERLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLADIK"

Ağaçlandırmayla ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğü’nün özellikle İçmeler bölgesinde kente bakan yamaç kısımlarda yapılacak kesim ve teraslama çalışmalarının ardından farklı türlerde fide dikimi gerçekleştireceği bilgisini aldıklarını dile getiren Oktay, kızılçamın yangın riskinden ötürü yerleşim bölgelerinden uzak tutulması yönünde bir anlayışın hakim olduğunu söyledi.

Ormanlar yandıktan sonra ortaya çıkan sel endişesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Oktay, “Yangın biter bitmez bir çalışma yaptık ve tüm derelerle ilgili bir rapor hazırladık. Hazırladığımız raporları gerek MUSKİ’ye gerekse de DSİ’ye ilettik. İmkanlarımız ölçüsünde yapılacak çalışmalara katkı sunmaya hazır olduğumuzu da dile getirdik. Şu anda Hisarönü ve Turgut bölgesindeki MUSKİ’nin dere çalışmaları devam etmekte akabinde İçmeler ve diğer bölgelerimizde de bu çalışmaları hayata geçirilecek” diye konuştu.

Kaynak: anka