AHMET ÜNSAL - SERRA TAYLAN

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında jandarmanın düzenlediği operasyonlarda; Manisa’da 509, Elazığ’da ise 35 kök Hint keneviri ele geçirildi. Üç kişinin yakalandığı, bir kişinin de arandığı operasyonlarda ele geçirilen bitkiler, imha edildi.

Manisa Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler, bir ihbar üzerine Kula ilçesinin Esenyazı Mahallesi Karanlıkdere mevkiindeki ormanlık alanda yüzlerce kök, esrar hammaddesi olan Hint kenviri bitkisi tespit etti. Bitkilerin sahiplerinin belirlenmesi için pusu kuran jandarma, araziye gelen iki kişiyi yakaladı. Bitkilerin sahibi olduğu belirlenen bir kişi ise aranıyor.

Arazide altı farklı noktada çalıların arasına ekili halde boyları yaklaşık 1,80 santimetre ile 2,50 santimetre arasında değişen toplam 590 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Jandarma ekipleri bölgede yaptığı aramada ayrıca dere ve çalılık alan içerisinde gizlenmiş ve dereden su çeken bir adet su motoru ve on adet 100 metre uzunluğunda hortum da buldu.  

EVİN BAHÇESİNDE

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de şüpheli bir kişinin evine baskın yaptı. Evde 650 gram kubar esrar maddesi, bahçesinde ise 35 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Yakalanan kişiler hakkında, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçlamalarıyla adli süreç başlatıldı.

Kaynak: anka