AHMET ÜNSAL

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Manisa’da; CHP İl Başkanlığı’nın düzenlediği alternatif törenle kutlandı. Topluluk, kutlama yürüyüşünü bando eşliğinde yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’nda düzenlenen resmi törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Resmi törenin bitmesinin ardından Manisa Baro Başkanlığı, İYİ Parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Meydandaki resmi törenin bitmesinden bir süre sonra ise CHP Manisa İl Başkanlığı öncülüğünde her yıl düzenlenen alternatif kutlama yapıldı. CHP il merkezi önünde toplanan grup, Akhisar Göçmen Bandosu’nun çaldığı İzmir Marşı eşliğinde tören alanına gitti. CHP İl Başkanı Semih Balaban başta olmak üzere törene katılanlar Atatürk Anıtı’na çelenk koyduktan sonra, İstiklal Marşı okudu. Törene Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, ADD Genel Başkan Yardımcısı Tolga Kale, ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

“GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Atatürk’ün İstanbul’u işgal eden İtilaf Devletleri donanması için “Geldikleri gibi giderler” sözü üzerinden iktidara yüklendi. Balaban, “Tarihte de bu 19 yıldır yaşananlara biz aynı cevapla şunu söylüyoruz, ilk demokratik seçimde geldikleri gibi gidecekler” dedi. Balaban AKP iktidarı döneminde milli bayramların içinin boşaltılmaya devam ettiğinin de altını çizdi.

“MİLLİ BAYRAMLARIMIZ İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Her iki törene de katılan Manisa Baro Başkanı Ali Arslan da iktidarın uyguladığı politikalar sebebiyle her yıl milli bayramların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Arslan, önümüzdeki milli bayramları coşkulu bir şekilde kutlamayı umut ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: anka