TAMER KARADAĞ

Manavgat Belediyesi, kent halkını spora teşvik etmek amacıyla “Doğada Spor, Sporda Hayat Var” sloganıyla Manavgat Irmağı kenarında sabah sporu etkinlikleri başlattı.

Günün ilk saatlerinde başlayan spor aktivitesi kapsamında sporseverler zumba ve pilates etkinlikleri yapıyor. Sabah sporu, belediyenin spor hocaları tarafından her hafta salı ve perşembe günleri sabah 07.00 ile 08.00 arasında Eski Hisar Mahallesi Zindan Kalesi Mevkii’nde yapılıyor. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan spor etkinliği sporseverler tarafından yoğun ilgi görüyor. Manavgat Belediyesi Spor Eğitmeni Şükran Karahan farkındalık yaratan spor aktivitesine herkesi davet etti. Şimdilik sadece salı ve perşembe günleri spor etkinliği yaptıklarını belirten Karahan, “Talep olması durumunda değerlendireceğiz. Bu etkinlik için belediyeye kayıt yapılmasına gerek yok. Etkinliğimiz bütün halkımıza açık. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Kadın, erkek, yaşlı, genç ayırt etmeksizin herkesi bekliyoruz” dedi.

Sabah sporu yapanlar ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

Spor eğitmeni Şükran Karahan: "Salı ve perşembeleri saat 7 ila 8 arası halkımızla buluşuyoruz. Öncelikle zumbayla hem ısınmış oluyoruz hem de bir sonraki pilatese hazırlık yapmış oluyoruz. Akabinde de hemen pilatese geçiyoruz. Sıkılaşmaya yönelik egzersizlerimizi yapıyoruz. Haftanın her günü değil, sadece salı ve perşembeleri buradayız. Ama ilerleyen günlerde talep olursa tabi ki değerlendireceğiz o günleri de. Hiç kimsenin belediyeye başvurup kayıt yapmasına gerek yok. Biz bütün halkımıza açık bir şekilde hizmet vermekteyiz, burada. O yüzden geçenler bile aramıza dahil olabiliyor zaman zaman biz hatta çok mutlu oluyoruz bu şekilde. O yüzden kayıta gerek yok herkese açığız. Manavgat Belediyesi olarak biz dediğim gibi tüm halkı davet ediyoruz. Kadın, erkek, yaşlı, genç ayırt etmeksizin herkesi bekliyoruz.”

Emekli Tahsin Kaya: “Ben her gün spor yapıyordum. Birkaç gün önce hocam buyur etti beni. Burada bir aktivite varmış. Dedim ki ayıp olmaz mı? ‘Yok’ dedi, ‘erkek kadın fark etmez.’ İki haftadır geliyorum. Kendimi çok çok iyi hissediyorum hocamın sayesinde. Ben şu an yılbaşından önce 69 yaşına gireceğim. Gerçekten hocama teşekkür ediyorum. Bu gençlerin arasına beni aldığı için. Bütün kardeşlerime öneriyorum. Çünkü ben hiç sıkılmadım. Hocam sıkmadı daha doğrusu sağ olsun. Hocamdan ısrar ediyorum. Bunu haftada iki gün değil de her gün olsa isterim. Gerçekten çok istiyorum çok sevdim burayı bütün kardeşlerim arkadaşlarım ne kadar güzel bir aile ortamı buldum bu yaşımda çok mutluyum. Çok teşekkür ederim hocama aynı zamanda ve bunu tertip eden belediyemize başkanımıza hepsine teşekkür ediyorum."

İş insanı Erdem Alkan: "Ailemi ziyarete gelmiştim Manavgat’a. Birkaç günlük ablamın tavsiyesiyle burada etkinlik olduğunu öğrendik. Salı ve perşembe günleri buradayız. Güzel bir aktivite halka açık olması çok eğlenceli. Normal spor yapıyorsunuz bunu da bir hoca gözetiminde farklı hareketlerle birleştirmek oldukça etkili bence. İyi bir hizmet olmuş."

Ev hanımı Aliye Zert: "Hocamız tüm dans figürlerini gösteriyor biz de aynılarını yapıyoruz ama evde tabi ki Youtube’ta da izleyebiliriz bunları ama aynı enerji olmuyor aynı motivasyon gerçekleşmiyor. Çünkü o yapıyor karşında canlı değil, ‘haydi yapalım’ dediğinde aynı reaksiyonu alamıyorsun kendinde. Ama geldiğimizde hoca, hep birlikte; ‘haydi kızlar, haydi yapıyoruz’ falan… Bir anda coşuyoruz ve hep birlikte de açık alanda çok güzel oluyor."

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şükran Karahan (Spor Eğitmeni) Tahsin Kara (Emekli Vatandaş) Erdem Alkan (İş insanı) Röportaj Aliye Zert (Ev hanımı) Röportaj

 

 

Kaynak: anka