TAMER KARADAĞ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tarımın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla başlattığı sulama borusu desteklerini sürdürüyor. Sözen, belediye bütçesini yasa gereği afette kullanamadıklarını belirterek, “Bütçeden afete pay ayıramıyorum. Vakıflarla, derneklerle, gönüllü yapılarla çalışarak halkın ihtiyaçlarını tedarik ediyoruz” dedi.

Manavgat Belediyesi ekiplerinin öncülüğünde yapılan sulama borusu dağıtımı devam ederken Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ANKA Haber Ajansı'na şunları söyledi:

“TARIMSAL FAALİYETLERİN DEVAM ETMESİ GEREKİR”

“Tarımsal faaliyetlerin devam edebilmesi, insanların hayatların idame ettirebilmeleri anlamında tarımsal destek bazında boru dağıtmaya devam ediyoruz. 4-5 etapta diğer mahallelerimize de borularımızı dağıttık. İnsanların hayatlarını devam ettirebilme, yaşamlarını kazanabilmek adına her türlü imkanları uçtu gitti. Biliyorsunuz tarımsal faaliyetlerini devam ettirmeleri gerekiyor. Onun için alanda sulama yaptıkları tarımsal aletler, su getirdikleri, su taşıdıkları borular da ihtiyaç. 4-5 etapta nereden baksanız Manavgat’taki şu andaki ihtiyacı yüzde 70 oranında bütün ihtiyaçları sağladık. Bugün de takriben 18 km boru dağıtıyoruz. 12 köydeki hemşerimize. Amacımız nedir? İnsanların bu mağduriyetini unutabilmek, güncel hayatlarına dönüştürebilmek.

“GÖNLÜM İSTERDİ Kİ; HALKA AİT OLAN BÜTÇEYİ BEN DOĞAL AFETTE DE KULLANABİLEYİM”

Bunu hemşerilerimin bilmesinde yarar var. Manavgat Belediyesi gönül isterdi ki; halka ait olan o imkanları halka ait olan o ekonomiyi, bütçeyi ki inancım odur bu bütçe Manavgat halkınındır. Manavgat halkından toplanan vergilerle Manavgat Belediyesi’nin bütçesi oluşturulur. Bu halk vergileriyle devleti, yereli desteklerler. Dolayısıyla milletin çıkarlarını anlık ve uzun vadede düşünmek zorundayız. Gönlüm isterdi ki; halka ait olan bütçeyi ben doğal afette de kullanabileyim. Bütçemin bir kısmını ayırayım çünkü amaç Manavgat’a hizmetse böylesine doğal bir felakette halka dokunmaktan büyük, halkın ihtiyacını gidermekten büyük bir hizmet karşılığı mı olabilir? Ama maalesef ben bütçeden buna pay ayıramıyorum. Ne yapıyorum? Formül bulmaya çalışıyorum.

Vakıflarla derneklerle, gönüllü yapılarla çalışarak, onlardan halkın ihtiyaçlarını tedarik ederek, alandaki ustalarımıza bunları yetiştirmeye çalışıyoruz. Evlerin de bir an önce yapılmasını temenni ediyorum. Bir an önce rakamlar belli olsun. İnsanlar da ne kadar ne koşulda borçlanacağını bilsinler. Kış geldi çünkü insanlar da kafasını sıkacaklarını birer evine sahip olsun bu acı bir an önce unutulsun diyorum. Bugün de çok keyifli bir gün. Bir nebze de olsa insanların tarımsal faaliyetlerine destek olmak bizi mutlu etti.”

Manavgat Belediyesi’nin bu organizasyonundan memnun olan vatandaşlar da duygularını şöyle dile getirdi:

Bayram Küçük (Çiftçi) : "Sağ olsunlar karşılanıyor. Belediyemiz daha önce suyum kesildi sağ olsunlar hemen suyumu getirdiler. Mallarıma su verdik. Tankım vardı tankım yandı. Onu da bekliyorum. Şu an boru verecekler. Besihanem yandı. Şükrü Başkanım sağ olsun borularla tabi ki işimiz görülecek. Mallarım için özel tankım vardı. Tankım yandı. Su kesildiğinde mallarımı ne ile sulayacağım. Tank lazım, onu da bekliyorum. Yazdılar, çizdiler ama halen gelmedi."

Ramazan Yılmaz(Çiftçi) : "Başkanımıza teşekkür ederiz. Başkanımızın devamlı duyarlı olduğunu biliyoruz. Fakat bizim bahçelerimiz komple yandığı için biraz üzgünüz. Yapacak bir şey yok, canımıza gelmedi malımıza geldi. Kısmen bir merhem diyelim. Benim şu an 20 dönümün komple damlama tesisatı yandı. Ama bu 8 boruyu ufak tefek kullanacağımız yerlerde kullanacağız. Başkanıma çok teşekkür ederim. Başkanın her zaman duyarlı olduğunu biliyoruz. Yaptığı yardımlar için teşekkür ederiz. Kendisini eskiden de tanırım. Sever, sayarız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Çiftçi ve Köylünün Boruları Teslim Alması

* Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen

* Çiftçi Bayram Küçük (Traktör üstünde) 

* Çiftçi Ramazan Yılmaz 

 

 

 

Kaynak: anka