Maltepe Belediyesi tarafından dostluk, barış ve halklar arası diyalogu güçlendirmek amacıyla düzenlenen heykel sempozyumu, ortaokul öğrencilerini konuk etti. Öğrenciler, seramik ve heykel çalışmasına katıldı.

Maltepe Belediyesi’nce 2-28 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenen halklar arası diyalog, dostluk, barış ve kültür kardeşliği temalı “Uluslararası Maltepe Taş Heykel Sempozyumu”  devam ediyor. Özbekistan, Gürcistan, Rusya ve Türkiye olmak üzere 4 ülkeden 7 heykel sanatçının heykel çalışmaları, Başıbüyük’te bulunan Maltepe Belediyesi Seyirteras Sosyal Tesisleri’ndeki atölye alanında devam ediyor.

Başıbüyük Mahallesi’nde bulunan Yılmaz Mızrak Ortaokulu öğrencileri de eserlerin yaratım sürecini gözlemlemek için tesise bir ziyaret gerçekleştirdi.

SANATÇILARLA BULUŞMA

Sempozyumun küratörlüğünü üstlenen heykeltraş sanatçısı Güner Yener, öğrencilere heykellerin yapım aşamalarını anlatarak sorularını yanıtladı. Yener, öğrenciler ile seramik ve heykel çalışması yaptı.

Öğrenciler çamur çeşitleri üzerinde biçimlendirme yöntemiyle hayal güçlerini ve becerilerini ortaya koyarak vazodan tabağa çok çeşitli eserler hazırladı.

Kaynak: anka