CEM PARLAK

Malatya Doğanşehir'de 14 Haziran 2015 tarihinde meydana gelen ve 16 evin hasar görmesiyle sonuçlanan heyelanın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, mahalle sakinleri geçici olarak yerleştirildikleri konteyner evlerde yaşıyor.

Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Karanlıkdere Mahallesi’nde meydana gelen heyelanda 16 evde hasar meydana geldi. Evler boşaltıldı, 1 kilometre uzaklıkta konteynerden evler yapıldı. Zarar gören evlerde yaşayanlar, evlerinin kısa sürede yapılacağı söylenerek konteyner evlere yerleştirildi.

Aradan geçen 7 yıla rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını belirten vatandaşlar yazın sıcaktan kavrulduklarını, kışın ise soğuktan donduklarını aktardı. Mahalle sakinlerinden Murat Bulut, yıllardır devletten yardım beklediklerini söyledi. Bulut, şöyle konuştu:

“7 senedir konteynerdeyiz. Devletin işi rast gitsin, bekliyoruz. Önce Allah, sonra devletimize güveniyoruz. Bizi bu çileden kurtaracağını tahmin ediyorum. Benim evimle heyelan alanı arasında 5 metre kalmıştı. En az 3 minare boyunda. Altından cayır cayır su gidiyordu. En sonunda AFAD geldi ve vericilerin arkasında yer tespiti yaptılar. Hem depreme de dayanıklıdır dediler. Bir tek su çekme durumu kaldı. Ondan sonra da ne su lafı oldu ne geri geldiler ne de birisini gördük. Devletimiz 10-15 ev yapamayacak bir devlet değil. Bizim bu halimiz ne olacak? Sonumuzu Allah doğru getire. Ne olacağını biz de bilmiyoruz. Bir yağmur yağıyorsa sabaha kadar ayakta, nöbette bekliyoruz.”

 

Kaynak: anka