Lüleburgaz'da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı coşkuyla kutlandı. Resmi törenlerin ardından saatler 21.00’i gösterdiğinde Zafer Bandosu ile Atatürk portresinin arkasında yer alan binlerce Lüleburgazlı ellerinde meşale ve bayraklarla yürüyüş gerçekleştirdi. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı Lüleburgaz’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ve eşi Aysu Yetim Gerenli, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz ve çok sayıda Lüleburgazlı fener alayına katıldı.   

Fener alayının ardından Kongre Meydanı’nda sahneye çıkan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, konuşmasında şunları söyledi:

“Asla özgürlüğünden, onurundan ve inancından vazgeçmeyen bir milletin tüm dünyaya ve çağdaş medeniyetler karşısında ezilen devletlere, ezilen milletlere örnek olan bir destanı yazdı bu millet. Bize bu destanı yaşatan, özgür ve bağımsız bireyler olarak yaşamamızı sağlayan, Nazım Usta’nın ‘Sarışın bir kurda benziyordu. Mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun kenarına kadar, eğildi, durdu. Bıraksalar, ince uzun bacakları üzerinde yaylanarak, karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe’den Afyon Ovası’na atlayacaktı’ diye tanımladığı ebedi başkomutan, eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan ve vatan için canlarını, kanlarını seve seve veren bütün şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

 

Kaynak: anka