BUĞRA KAYA

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Köprübaşı Sanayi Sitesi esnafı, restorasyon ihalesinin yapıldığı açıklanan Mimar Sinan’ın ölümsüz eseri Taş Köprü’nün alternatif geçiş sağlanmadan kapatılmasından endişe duyuyor.

Taş Köprü’nün restorasyan ihalesini yapıldığını AKP Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, geçen hafta açıklamıştı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de Taş Köprünün restorasyonuna alternatif köprüler yapılmadan başlanmasının birçok vatandaş ve esnaf için kaos yaratacağını söylemişti.

Alternatif yol yapılmadan tarihi Taş Köprü’nün restore edilmesinin Eski Sanayi Sitesi’ne ulaşımı sağlayan bir yol bırakmayacağını söyleyen Köprübaşı Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Aytan; daha önce bariyerle E-5’ten bağlanan yolun daha sonra da köprünün altından geçiş sağlanan yolun kapatıldığını hatırlattı. Restore çalışmalarının ne kadar süreceğinin de bilinmediğini belirten Aytan; esnafın ve müşterilerin Köprübaşı Sanayi Sitesi’ne ulaşımı için başka yol kalmayacağını ve esnafın mağduriyetinin artacağını belirtti.

 

Kaynak: anka