Lüleburgaz Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Bağımsızlık Yürüyüşü” düzenledi. Elerinde meşalelerle ve Türk bayraklarıyla yüzlerce gencin katıldığı yürüyüşte bağımsızlık ateşi yakıldı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Bağımsızlık ateşi hiçbir zaman sönmeyecek” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri sürüyor.

Kongre Meydanı’ndan başlayan bağımsızlık yürüyüşü, Edirne Bayırı’nda bağımsızlık ateşinin yakılmasıyla sona erdi. Yürüyüşe Başkan Gerenli’nin yanı sıra Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz Garnizon Komutanı Mehmet Kurugül, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri, Lüleburgaz mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yüzlerce genç katıldı. 

MARŞLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Lüleburgaz’da gelenekselleşen bağımsızlık yürüyüşüne geçen yılki kısıtlamaların ardından bu yıl yoğun bir katılım gerçekleşti. Ellerinde meşalelerle, marşlarla Kongre Meydanı’ndan yola koyulan Cumhuriyet sevdalısının yolculuğu Edirne Bayırı’nda son buldu. 

“BAĞIMSIZLIK ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK”

Program öncesi konuşma yapan Gerenli, 19 Mayıs’ın Türk Ulusal Kurtuluş Savaşı için önemli bir tarih olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ateşini Samsun’da yaktığını hatırlatarak, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atamızın izinden yürüyoruz. Lüleburgaz olarak her sene olduğu gibi bu sene de Kongre Meydanı’ndan Edirne Bayırı’na aynı azim ve kararlılıkla yürüyerek bağımsızlık ateşimizi bir kez daha yakacağız. Bağımsızlık ateşi hiçbir zaman sönmeyecek. 19 Mayıslar ve ulusal bayramlarımız büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam edecek” dedi. . 

 

Kaynak: anka