Lüleburgaz Belediyesi, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında hafızalarda yer edecek bir kısa animasyon videosu hazırladı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bandırma Vapuru’yla Samsun’a doğru yola çıkışının anlatıldığı animasyon video, Lüleburgaz Belediyesi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. “Hatırla... Bu toprakların kurtuluş hikayesini hatırla...” sözleriyle başlayan video ilgi çekti.

Lüleburgaz Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru’yla Samsun’a doğru yola çıktığı tarih olan 16 Mayıs 1919’u unutmadı. Belediye, Kurtuluş Savaşı’nın başlamasında en önemli dönüm noktalarından biri olan 16 Mayıs 1919’u anlamlı bir animasyon videoyla hatırlattı.

DÜŞMAN ÇİZMESİ ALTINDA İSTANBUL

Düşman zırhlılarının toplarının saraya çevrildiği, halkın düşman çizmesi altında ezildiği İstanbul’un tasvir edildiği animasyon videoda, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Bandırma Vapuru’yla yaptığı yolculuğa başlaması anlatıldı. Sözleri ve müzikleriyle etkileyen animasyon, Lüleburgaz Belediyesi sosyal medya hesaplarında yer aldı. Sosyal medyada “Hatırla” etiketiyle yer alan videoda şu mesaj verildi:

“Hatırla... Bu toprakların kurtuluş hikayesini hatırla... Ülkeyi boğan karanlığı hatırla... Haysiyeti, esareti, ihaneti hatırla... Memleketin düşman çizmesi altında ezildiği günleri hatırla... Boğaza demirleyip, toplarını saraya çeviren zırhlıları hatırla... O zırhlılara bakıp, 'Geldikleri gibi giderler' diyeni de hatırla... Karadeniz’in hırçın dalgalarından sıyrılıp geliyor ilk kıvılcım. Hangi yağmur söndürebilir bu ateşi. Hangi fırtına durdurabilir bu azmi. Hangi bulut örtebilir bu güneşi.”

 

Kaynak: anka