Lüleburgaz Belediyesi’nin kente içme suyu sağlayan kuyulara Ocak ayında ödediği elektrik faturası son 3 yılda yüzde 354 artarak 2 milyon 82 bin 837 TL’ye ulaştı. Sadece Ocak ayı için ödenen elektrik faturasıyla Lüleburgaz’a yeni bir park daha kazandırılabileceğini söyleyen Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Artan maliyetlere rağmen su kullanım bedellerine 3 yılda toplam yüzde 9 zam yaptık. Yaşanan tüm olumsuzlara karşın halkımızın yanında olacağız. Krizin faturasını vatandaşımıza çıkartmayacağız” dedi.

Yurt genelinde elektrik faturalarında uygulanan artış, kamu kurumlarına da zamlı tarifelerle uygulanmaya başlandı. Zam yapılan elektrik faturaları Lüleburgaz Belediyesi’ni de olumsuz etkiledi. Sadece 3 yıl önce 2020’nin Ocak ayında kente içme suyu çıkartılan su kuyularına 587 bin 513 TL elektrik faturası ödemesi gerçekleştiren Lüleburgaz Belediyesi, 2022’nin Ocak ayında bu rakamın tam yüzde 354 fazlası olan 2 milyon 82 bin 837 TL’lik ödeme yaptı.

“ZAMLARA RAĞMEN HALKIMIZIN YANINDAYIZ”

Hammaddeden akaryakıta, elektrikten doğalgaza kadar pek çok alanda faturalara yüksek oranda zam geldiğini söyleyen Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin tüm bunlara rağmen halkının yanında olduğunu belirtti.

Ocak ayı itibarıyla İnsani Su Hakkı kapsamında ilk 1 metreküp içme suyunu vatandaşa ücretsiz vermeye başladıklarını ve son olarak sudaki yüzde 8 KDV oranını yüzde 1’e düşürdüklerini hatırlatan Başkan Gerenli, “Lüleburgaz halkının içme suyu ihtiyacını gidermek için çalıştırdığımız kuyularımıza sadece Ocak ayında 2 milyon TL’lik ödeme gerçekleştirdik. Son 3 yılda aynı dönemde artışın yüzde 354 olduğunu görüyoruz. Yaşanan tüm zamlara rağmen göreve geldiğimiz 2019’dan bu yana su kullanım bedellerine sadece yüzde 9’luk zam yaptık. Biz halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Krizin faturasını yüksek zamlara karşı ayakta kalma mücadelesi veren halkımıza çıkartmayacağız” dedi.

 

 

Kaynak: anka