Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, son günlerdeki orman yangınlarıyla ilgili, “Lüleburgaz Belediyesi olarak yeşil bir çevre için çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte kentimizde yeşil alanların artırılması konusunda desteğe ihtiyacı olan tüm kişi ve kuruluşların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan orman yangınları için Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli açıklamalar yaptı. Daha yeşil bir Lüleburgaz için canla başla çalıştıklarını ve bu kapsamda tespit edilen her alanda ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını kaydeden Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nden bu konuda destek isteyen tüm kişi ve kurumlara destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Gerenli'nin açıklaması şöyle:

"SON 6 AYDA 2 BİN ADETE YAKIN AĞAÇ DİKTİK"

“Yeni Mezarlık, İstasyon Caddesi, Millet Caddesi, Değirmen Caddesi gibi ana güzergahlar başta olmak üzere kentimizin dört bir yanında ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizi sadece son 6 ayda aralarında erguvan, ıhlamur, oya, ligüstrüm ve at kestanesi gibi 2 bin adete yakın ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bununla birlikte Kent Ormanımızın ilerleyen etaplarında da ağaçlandırma alanımız bulunmaktadır.

"DAHA YEŞİL BİR ÇEVRE İÇİN SEFERBER OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Küresel iklim değişikliğinin yanı sıra yaşanan yangınlardaki insan faktörlerini de göz önüne alarak sürdürülebilir bir çevre için hepimizin adım atması gerekiyor. Lüleburgaz Belediyesi olarak bugüne kadar bize yeşil bir çevre ve ağaçlandırma talepleri için gelen tüm kişi ve kurumların yanında olduk. Yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Tüm imkanlarımızla daha yeşil bir çevre için seferber olmaya devam edeceğiz.

"ORMANLARIMIZI KORUMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU"

Her yıl oksijen deposu ormanlarımızı yangınlar sonucu kaybediyoruz. İklim değişikliğinin derinden etkilediği bugünlerde ormanlarımızı daha sıkı korumalıyız. Vatandaşlarımız piknik alanlarında belirtilen alanlar dışında ateş yakmasın. Bununla birlikte ormanlık alanlarda ateş yakan kişileri gördüğünüzde 112 Acil Yardım Sistemi üzerinden hızlıca görevlilere durumu bildirin. Ormanlarımızı korumak hepimizin sorumluluğunda."

Kaynak: anka