Kütahya Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri, belediye meclisi toplantısında; “Kütahya’nın mevcut içme suyu kaynak suyu. Arsenik miktarı açısından 10 olması gereken miktar şu anda 10.2, 10,3’e çıkabiliyor. Çok az fazlası var” açıklamasını yaptı.

Kütahya Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri, Kütahya Belediye Meclisi’nin 5 Ocak 2022 tarihli toplantısında, kentin içme suyu kapasitesi ve kalitesi ile ilgili sunum yaptı. Açıklamada şu bilgiler verildi:

“Şu an itibariyle herhangi bir su sıkıntısı söz konusu değil. İçme suyu açısından bir sıkıntımız yok. Ancak sulama suyu özellikle Ağustos ve Eylül aylarında sıkıntı yaratıyor. Bununla ilgili mevcut sulama sistemini kapalı sisteme dönüştürme ile ilgili Devlet Su İşleri’ne bir müracaatımız var. Sulama suyumuz açık kanallarla taşındığı için yüzde 80 civarında bir kayıp olduğu söyleniyor.”

10 OLMASI GEREKEN DEĞER 10.3

Mevcut içme suyunun 2050 yılına kadar olacak ihtiyacı karşılamak üzere DSİ tarafından proje geliştireceğinin belirtildiği açıklamada şunları söylendi:

“Projemizde arıtma su tesisi yapılması da yer alıyor. Kütahya’nın mevcut içme suyu kaynak suyu. Arsenik miktarı açısından 10 olması gereken miktar şu anda 10.2, 10,3’e çıkabiliyor. Çok az fazlası var. Bununla ilgili de mutlaka bir arıtma tesisi yapılmasıyla alakalı bir protokol hazırlayacağız. Muhtemelen 145 bin Euro civarında bir maliyet çıkacak ve Kütahya Belediyesi bu yatırımı teslim aldıktan sonra 30 yıl boyunca geri ödemesini yapacak.”

 

 

Kaynak: anka