Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin Kadınlar Denizi Mahallesi’nde başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerce bölgede bulunan 6 sokağın yağmur suyu hatları ile abone içme suyu hatları yenilendi. Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise altyapıları yenilenen sokaklarda yol yapım çalışmasına başladı.

Kuşadası Belediyesi'nin kent genelinde başlattığı değişim seferberliği, Kadınlar Denizi Mahallesi’nde sürüyor. Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgelerin başında gelen Kadınlar Denizi Mahallesi’ndeki 6 sokakta Kuşadası Belediyesi ve ASKİ ekipleri tarafından yürütülen altyapı ve üstyapı yenileme çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar ASKİ ekiplerince Celal Atik Sokak 1, Celal Atik Sokak 2, Hamit Kaplan Sokak, 22, 26 ve 501’inci sokakların yağmur suyu hatları ve abone içme suyu hatları yenilendi. Ayrıca bölgeye Enerya ekipleri tarafından doğalgaz hattı döşendi.

KADINLAR DENİZİ MAHALLESİ’NDE TOPLAM 8730 METREKARELİK YOL YAPIM ÇALIŞMASI

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise altyapısı tamamlanan 6 sokakta yol yapım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında bölgede bulunan 5 sokağa toplam 5033 metrekare kilit parke taşı döşenecek. Kadınlar Denizi Mahallesi sahil bandı ile Yüksel Yalova Caddesi arasında bağlantı kuran 501’inci sokağa ise sıcak asfalt dökülecek. Ayrıca bölgeye 1616 metrekarelik yaya kaldırımı yapılacak.

 

Kaynak: anka