OKAN TURA

Tam kapanmanın ardından kademeli olarak normalleşme sürecinde hükümetin aldığı kararla; yeme içme ve eğlence sektöründeki işletmelerin kapalı tutulmasına, Kuşadası Restoran Kafeterya Bar İşletmeleri Derneği sert tepki gösterdi. Dernek üyeleri, “İflas etmek üzereyiz” diyerek 1 Haziran’ı beklemeden işletmelerin açılmasını istedi.

Kuşadası Atatürk Bulvarı, El Heykeli önünde bir araya gelen Kuşadası Restoran Kafeterya Bar İşletmeleri Derneği Üyeleri bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kuşadası Restoran Kafeterya Bar İşletmeleri Derneği Başkanı Ahmet Candan, işyerlerinin kapalı tutulmasının son derece adaletsiz olduğunu söyledi. 

“SADECE BİZ KAPALIYIZ, NEDEN?”

Candan “Biz, Covid 19 adında dünyaya musallat olmuş bir virüsün ülkemizdeki ‘günah keçisi’ ilan edilmiş yeme içme ve eğlence sektörünün vatansever evlatları, yatırımcıları, işverenleri ve emekçileriyiz. İşvereniyle, çalışanıyla, tedarikçisi ve aileleriyle ülkemizde 10 milyon kişiyiz ve bizler cevap bekliyoruz, neden? Yeme içme işletmelerinin ana bulaş kaynağı olduğu ile ilgili hiçbir bilimsel veri yok ama sadece biz kapalıyız, neden? Tüm batı ülkeleri tam kapanırken ve şu an her yer açılmışken sadece Türkiye'de bir tek bizim sektörümüz kapatıldı, neden?” ifadelerini kullandı.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI, İNSANLAR AÇ”

Dernek yöneticisi Şefik Sözer ise “Bıçak kemiğe dayandı. İnsanlar aç, mağdur. Burada ciddi bir mağduriyet var. Bu konuda hiçbir destek yok. Biz devletimize güvenimizi, saygımızı kaybetmiş değiliz ama lütfen iktidar sahipleri, artık bu çığlığı duyun ve yardım edin, destek olun. Çok önemli bir sektör bu, 10 binlerce insan ekmek yiyor buradan. Ve siz arkanızı dönemezsiniz, böyle bir sektöre” diye konuştu.

“UMARIM VERECEĞİMİZ DİLEKÇELER BİR CEVAP BULACAKTIR”

Yine dernek yönetiminden olan Çağlayan Erdem, “Kuşadası’nda yaklaşın 10 bin kişi bu sektörden ekmek yiyor ve bunun uzantısı olarak bütün esnaf arkadaşlarımız bizlerden faydalanıyor. Biz mağdursak, onlarda mağdur kalıyor. En kısa sürede bu mağduriyetin çözümlenmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

*  Kuşadası Restoran Kafeterya Bar İşletmeleri Derneği Başkanı Ahmet Candan,

*  Dernek yöneticisi Şefik Sözer

*  Dernek Yöneticisi Çağlayan Erdem

Kaynak: anka