OKAN TURA

Kuşadası’nın kanayan yarası Uydukent Toplu Konut Kooperatifleri Birliği’nde sorunlar bitmiyor. Yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı sitede yaklaşık iki haftadır elektrik ve su yok. Site sakinleri durumu tencere ve tavalarla protesto etti. Uydukent sakini Ayhan Kaçar “İnsanca yaşamak istiyoruz, duyun sesimizi, bizi bu hallere düşürenler hesap versin” dedi.

Kuşadası’nda 26 yıl önce büyük umutlarla temelli atılan ve aradan geçen zaman içerisinde de bir türlü sorunlarını bitmeyen Uydukent’in sakinleri, yine elektrik kesintisi nedeniyle ayaklandı. Şantiye elektriği kullanılan sitenin elektriği borç krizi yüzünden kesildi. Elektrik olmayınca su da kullanamayan site sakinleri sokağa döküldü. Durumu ellerinde tencere ve tavayla protesto eden öfkeli vatandaşlar, slogan atarak seslerini duyurmaya çalıştı. Polis ekiplerinin kontrolünde gerçekleştirilen protesto da grup yapılan uyarılardan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

“YAKLAŞIK 280 BİN LİRA BORÇ VAR”

Değirmendere Mahallesi Muhtarı İsmail Atal, yaptığı açıklamada “Burada vatandaşların yaşamış olduğu elektrik sıkıntısı yaklaşık iki yıldır devam ediyor. Maalesef çözülemeyen sorun, şantiye elektriği olmasından kaynaklanıyor. Üyelerden birinin ödeyip, diğerinin ödememesi ve bu ödenmeyen borçların birikmesi neticesinde yaklaşık 280 bin lirayı bulmuş bir borç var. Ücretini ödeyen vatandaşımız da burada sıkıntı yaşıyor. Buna bir çare bulmamız gerekiyor. Yaklaşık 10 gündür elektrik yok ve elektrik olmayınca su da olmuyor. Kuşadası gibi bir yerde bunların yaşanması gerçekten üzücü” dedi.

“ELEKTRİK ŞALTERLERİNİ SİLAH OLARAK KULLANMIŞTIR”

Uydukent sakini Ayhan Kaçar, “Kooperatif başkanı, imar barışından yararlanmamıştır. Burayı elektrik abonesi yaptırmamıştır. Herkese istediğini yaptırabilmek için elektrik şalterlerini silah olarak kullanmıştır. Herkese yaptırım gücü olarak elektriği kullanmıştır. Yukarıda sekiz blok kendi teminat bedelini ödemişlerdir. Geri kalan üç site; Kırlangıç, Flamingo ve Çalıkuşu şantiye elektriği kullanmaktadır. Şimdi soruyorum, imar barışından yararlanmayarak, şimdi yeniden değer tespit komisyonlarının çıkardığı daire başına 7 bin lira ile 24 bin lira arasındaki paraları biz niye ödeyeceğiz. Bu zararı kim tazmin edecek, nasıl olabilir böyle bir şey, hiç vicdanınız yok mu?” ifadelerini kullandı. 

“İDARE EDECEK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Uydukent Üst Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuğrul ise, çıkan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada “Buradaki ana sorun ruhsat. Ruhsatımız olmadığı için Aydem ve ADM’den herhangi bir hizmet alamıyoruz. Biz insanlarımız mağdur olmasın diye birliğimizin trafosundan elektrik dağıtımı yaptık. Belli bir süre bu şekilde şantiye elektriğiyle idare ettik. Kimi üyelerimiz parasını ödedi kimisi, ödemedi. Özellikle kiracı konumunda oturan sakinlerimizden bu konuda çok sıkıntı yaşadık. Ödenmeyen elektrik faturalarını da belirli süre birliğin parasından idare ettik ama artık bizim de idare edecek gücümüz kalmadı. ADM Dağıtım A.Ş’ye üç defa bu kooperatifleri; Kırlangıç, Flamingo ve Çalıkuşu’yu ayıralım tek tek kendileri ödesinler diye başvuruda bulunduk. Ancak ruhsatımız olmadığı için ADM de herhangi bir işlem yapmadı. 2013 yılında belediye meclisinden alınan karar neticesinde ruhsatlarımız iptal edildi. O günden bu yana bu sorun devam ediyor” diye konuştu.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Sitenin görüntüsü

* Site sakinlerinin protestosu

* Değirmendere Mahallesi Muhtarı İsmail Atal

* Uydukent sakini Ayhan Kaçar

* Uydukent Üst Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuğrul

 

Kaynak: anka