Kuşadası Belediyesi, sendikal mücadelenin kadın önderlerinden Zehra Kosova’nın ismini taşıyan parkın yapımında son aşamaya geldi. 2001 yılında yaşamını yitiren Kosova’nın ismini yaşatacak olan park, Kadınlar Denizi Mahallesi Şehit Er Serkan Altınkaynak 2. Sokak üzerinde yer alıyor.

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, “Daha Yeşil Bir Kent” hedefiyle yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Rutin ot biçme, ağaç budama ve zirai ilaçlama gibi işlerini sürdüren ekipler, bir yandan da kente yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışıyor. Bu kapsamda Kadınlar Denizi Mahallesi Şehit Er Serkan Altınkaynak 2. Sokak üzerindeki parkın yapım çalışmalarında sona gelindi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Zehra Kosova Parkı’nda peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı. Parka çocuk oyun grubu ve spor aletleri yerleştirildi. Yürüyüş yollarının, çimlendirme ve ağaç dikim çalışmalarının tamamlandığı parkın aydınlatma sistemleri de takıldı. Parka son olarak oturma grupları yerleştirilecek.

 

 

Kaynak: anka