RAMİZ KAAN OKTAR

Sakarya’daki hastanelerin acil servislerinde Kurban Bayramı’nın ilk gününde ‘acemi kasaplar’ nedeniyle yoğunluk yaşandı. Kurban kesimi sırasında kendini yaralayan çok sayıda vatandaş hastanelik oldu.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde bayram namazının kılınmasının ardından sabahın erken saatlerinden itibaren kurban kesim işlemine başlayan acemi kasaplar, işlem sırasında yaralanarak hastanelik oldu. Kimi vatandaşlar dikkatsizlik sonucu kendisini keserken kimileri ise yardım ettiği sırada arkadaşı tarafından yaralandı. ‘Acemi kasaplar’, gerek kendi araçları gerekse ambulanslarla sabah saatlerinden itibaren hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

YARDIM EDERKEN PARMAKLARI KESİLDİ

Daha önce böyle bir olayın başına geleceğini düşünmediğini söyleyen Sercan Ok, “Kurbanı keserken ben hayvanın kafasını tutuyordum. O esnada hayvan kafasını sallayınca hayvanı kesen arkadaş da bıçağıyla benim parmaklarımı kesti. İki parmağımın lifi kesildi. Şimdi hastanede müdahaleyi yaptılar. İnşallah düzelir. Başıma geleceğini hiç düşünmedim. Daha önce de böyle bir olay yaşamadım zaten. Bir arkadaşım kesim işi yapıyor ve ben onunla çalışıyorum. Bu sefer böyle oldu, nasip diyelim” dedi.

“BEN DE PROFESYONEL DEĞİLİM”

Kurban kesimi sırasında hem eli hem ayağı kesilen Muhammed Aydın, “Acemi kasap, deriyi keserken bir anda bıçakla elime vurdu. Ayağımı da kendim kestim. Ben de çok profesyonel değilim. Çok fazla dikiş atıldı. Elimde zaten tendonum koptu. Ayağımda da 10 adet dikiş atıldı. Elimde kaç dikiş olduğunu bilmiyorum, bakmadım” diye konuştu

“YILLARDIR BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMADIM”

Hızırtepe’de ikamet eden Nevzat Polat ise “Hayvanın kesim sırasında kafasını bastırdığım zaman, hayvan beni tepe üstü çevirdi. Sırtımı ve kafamı yere vurdum. Şu anda sırtım çok ağrıyor. Ben yıllardır hayvan kesiyorum, ama böyle bir şey yaşamadım. Bu hayvan biraz daha deliydi” dedi.

“KOLUMA 8 DİKİŞ ATILDI”

Hastaneye kolundan yaralı olarak gelen Hasan Baki, “Hayvanın kesim sırasında kafası döndü. O sırada arkadaş da bıçağı çekiyordu. Bıçağı çekincede benim kolu götürdü” dedi.

Koluna 8 dikiş atılan Hasan Çam da “Hayvanın kaba etini keserken bir an dikkatsizlik sonucu sinir bıçağı kaydırdı. Bıçak da elimi kesti. Koluma sekiz adet dikiş atıldı” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Acil Servis Detay

* Sercan Ok

* Muhammet Aydın

* Nevzat Polat

* Hasan Baki

* Hasan Çam

 

Kaynak: anka