Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun hayata geçirdiği projelerden "Yörük Halk Ekmeği" Kumlucalı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Başkan Mustafa Köleoğlu’nun eşi Nurgül Köleoğlu, "Yörük Halk Ekmeği" emekçisi kadınlarla bir araya geldi.

İmalattan satışa kadar tüm aşamalarda kadınlarla birlikte çalışan Nurgül Köleoğlu, "Kumluca Belediyemizin Kumlucalı Büyük ailemize sunmuş olduğu hizmetlerden biri olan yufka ekeneğimizin sofralara gelinceye kadar olan aşamalarını görmeğe ve emekçi kadınlarımızın ziyaretlerine geldik. Bu hizmeti bizlere sunduğu için ve Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Köleoğlu’na emekçi kadınlarımıza destek olup arkasında durduğu için Kumlucalı Büyük Ailemiz ve emekçi kadınlarımız adına çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kumluca Belediyesi "Yörük Halk Ekmeği" çalışanı Saniye Serttürk ise "Üç aydır bu işi yapıyorum. Vatandaşlarımıza burada ekmeğimizi sunuyoruz. İşimden çok memnunum, iş saatlerimiz çok güzel başkanımıza bize bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Ekmeğe gelen zamlardan sonra uygun fiyata satılan yufka ve bazlama ekmeğine Kumlucalı vatandaşların talebi daha da arttı. Artan talep üzerine haksızlığa yol açmamak adına ekmekler, kişi başı 6 adet ile sınırlandırıldı. Ahmet Yesevi Parkı ve Kazımkarabekir Parkı’ndaKİ "Yörük Halk Ekmeği" imalathanelerinde yufka ekmeği 1,50 TL'ye bazlama ekmeği ise 5 TL’ye satışa sunuluyor. Ayrıca sıcak bazlama ve gözleme yemek isteyenlere de Kazımkarabekir Parkı'nda satış yapılıyor.

 

 

Kaynak: anka