Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: ADEM KARABAYIR 

Küçükçekmece halkı, belediye hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, özellikle yolların sabunlu sularla yıkandığını, çöplerin hep zamanında alındığına dikkat çektiler. Bu nedenle vatandaşlar Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'ye teşekkür ederken, bir esnaf ekonomik sıkıntılara işaret ederek, en azından bu yaz aylarında dükkan önlerinden işgaliye parası alınmamasını talep etti.

Küçükçekmece Belediyesi, bir yandan "Sıfır Atık Atölyesi" gibi projelerle vatandaşlardaki çevre bilincini güçlendirmeye çalışırken bir yandan da temiz cadde ve sokaklarla vatandaşlara örnek oluyor. Vatandaşlar da ANKA mikrofonlarına, belediye hizmetlerinden duydukları memnuniyeti ve taleplerini anlattı:

“TEMİZLİK DESENİZ DÖRT DÖRTLÜK"

Şahin Ercan: Memnunuz yani Başkan Çebi’den. Memnunuz iyi vallahi şu anda bir sorun yok. Çünkü her şey yolunda diyorum, onu söylüyorum. Yani hani aksak bir durum ben şimdi göremiyorum. Güzel. Temizlik deseniz dört dörtlük. Her şey güzel. Tebrik ediyorum Kemal Çebi’yi yani.”

“SOKAKLAR SABUNLU SUYLA TERTEMİZ YIKANIYOR"

Hatun Hanım: Memnunum. güzel yani her şey dört dörtlük. Mesela gece ben bazen çöp atmaya çıkıyorum çocuğumla beraber bakıyorum yollar yıkanıyor. Mesela o kadar yasak var sokağa çıkma yasağı vardı sabunlu suyla tertemiz yıkanıyor. Yani her şeyden memnunuz bir sıkıntımız yok. Kızıma öğrenci kartı çıkartacağım. Memnun olmasam neden oyumu vereyim ki? Şöyle söyleyeyim size ben çalışan bir anneyim. Vallahi pek haberim olmuyor kültür sanat haberlerinden. Oluyor desem yalan söylerim. Genelde hani hafta sonları biraz vakit geçiriyoruz. O nedenle pek haberim olmuyor. Kendisine iyi baksın tekrar onu başkan olarak görmeyi çok isteriz kendi adıma söyleyeyim. O kadar yani.”

“HER ŞEY GÜZEL SÜPER HİÇBİR PROBLEM YOK”

Bahar hanım: Kedilerin mamaları daha çok güzel olmuş. Her şey güzel. Temizlik uğruna, süper hiç problem yok çocukları gezdirebiliyoruz. Eskisi gibi değil. (Kültür sanat etkinlikleri) Haber veriyorlar bize mikrofonla böyle arabayla dolaşıp her şeyin bilgisini veriyorlar. İşte çok güzel memnunuz. Hem de koruyor bizleri (Belediye başkanı) sağlık olsun eksiğimiz yok her şey iyi olsun yeter.

“ESNAFIN DURUMU MALUM, BU YAZ AYLARINDA İŞGALİYE ALMASA ÇOK MUTLU OLURUM"

Esra Akgül (esnaf): Ben 2003 yılından beri Hürriyet Caddesi'nde esnaflık yapıyorum. Şu anki hizmetlerden memnunuz tabii ki. Yani şöyle bir durum vardı: Biz hani 2014-2015 yıllarında caddede mesela çok işporta vardı şimdi artık yok çok şükür. Gerçi bu bir önceki belediyenin sağladığı bir durumdu fakat istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Ve biz bundan çok mutluyuz çünkü hani dükkan kiraları ödüyoruz işgaliyeler ödüyoruz yani. Belli bir saatten sonra burada işportanın açması bizim işimize sekte vuruyor açıkçası. Onun dışında temizlik anlamında çok iyi yani sürekli dakika başı temizleniyor. Bekçilerimiz var, zabıtalarımız var. Yani memnunuz tabii ki herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz çok şükür… Şunu söyleyeyim biz zaten hani caddede yüksek kiralar ödüyoruz. Dükkânlarımız çok büyük değil ve dükkânlarımızın önünü kullanmak durumunda kalıyoruz. Mesela bizden işgaliye almasa çok mutlu olurum. Eğer mümkünse tabii ki yani evet yaz ayları için de olsa yine kapıya koyduğumuz ürünün ekstra hani ücretini vermek. Zaten esnafın halini biliyorsunuz yani pandemi sebebiyle 1,5 yıl gerçekten çok zorlu bir süreç geçirdik hepimiz. Bir de bu ekstra ödemeler bizim belimizi büküyor. O yüzden sesimizi duyarsa sayın başkanımız mutlu olurum.

“MEMNUNUZ VALLAHİ”

Mediha ve Hüseyin Bira çifti: Şimdilik memnunuz ne dersin Hüseyin? Memnunuz vallahi şu an benim aklıma hiç gelmiyor bir şey ama sen söylersin. Pazarı yapması lazım. Pazar pazarı. Pazar kurulduğu zaman ara sokaklara çöp atıyorlar, temizlemeden bırakıyorlar. Bundan yana şikayetçiyim bilhassa benim evimin önü. Pazar pazarının oradayım. Bunlardan yani şikayetçiyiz. Bir de Cennet’in şu yolunun biraz daha canlandırılmasını istiyorum. Yani daha temiz, daha güzel ama çok sakin kaldı onlardan yani. Fazla çok büyük bir sıkıntısı yok yani.

 

Kaynak: anka