AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı desteğiyle gerçekleşen Tuna’nın Dalgaları projesi kapsamındaki  “Tuna – Tarihle Akan Nehir” isimli fotoğraf sergisi, Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

Macaristan Başkonsolosu László Keller ve Macar Kültür Merkezi Müdürü Dr. Gábor Fodor, Macaristan Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Balazs Szöllössy, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşen açılışta, dostluk ve iş birliği mesajları verildi.

TUNA NEHRİ KIYISINDA GEÇEN 100 YILLIK ANILAR SERGİLENİYOR

Sergide Fortepan Fotoğraf Arşivi’nden seçilmiş toplam 80’den fazla analog fotoğrafla, Tuna Nehri’nin kıyısında son 100 senede yaşanan olaylar, eğlenceli anlar ve acılı süreçler gözler önüne seriliyor.

GÜNEY ÖZKILINÇ: "İŞ BİRLİĞİMİZ AÇISINDAN SERGİ BİR BAŞLANGIÇ"

Sergiye ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirten Küçükçekmece Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, “Bu sergiye Macar Kültür Merkezi iş birliğiyle açtık ve ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sergi bizim için bir başlangıç. Macaristan ve Macar kültürü ile işbirliğimiz artarak devam edecek” dedi.

BAŞKONSOLOS KELLER: "MACAR KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK İÇİN İYİ BİR FIRSAT"

Macaristan Başkonsolosu László Keller ise “Buradaki fotoğraflar, izleyenleri Tuna Nehri’nde tarihi bir geziye çıkarıyor. Fortepan Fotoğraf Arşivi’nden seçilmiş toplam 80’den fazla analog fotoğraf yer alıyor.  Bu organizasyon, Macar kültürünü tanıtmak için iyi bir fırsat. Kültürleri birbirine bağlayan Tuna Nehri için her 29 Haziran Uluslararası Tuna Nehri günü olarak kutlanır. Bu sergide bu kutlamanın bir parçası. Küçükçekmece’de çok güzel ağırlandık ve bize bu fırsatı verdikleri için teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Sergi, 30 Temmuz’a dek sanatseverleri ağırlayacak.

 

Kaynak: anka