Küçükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Farkındalık Kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında pilot bölge seçilen Yenimahalle'de ilçe sakinlerine geri dönüşüm ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak, kapı kapı poşet dağıtıldı. Geri dönüşüme girebilecek atıklar bu poşetlere konulacak ve belediye ekipleri tarafından haftada bir gün düzenli olarak toplanacak.

Küçükçekmece Belediyesi'nin "Sürdürülebilir bir yaşam, daha temiz bir kent için atıklarınıza talibiz" sloganıyla başlattığı farkındalık kampanyası vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

İLÇE GENELİNDE UYGULANACAK

Proje hakkında konuşan Küçükçekmece Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Aylin Özgül, “Küçükçekmece Belediyesi olarak Yeni Mahalle’yi pilot bölge olarak seçtik. Ve burada haftada bir gün vatandaşlarımızın evlerinden ambalaj atıklarını kapıdan toplama yapacağız. Bu proje kapsamındaki arkadaşlarımız tek tek vatandaşlara poşet dağıtıp bilgilendirme yapmaktadır. ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında farkındalık oluşturmak için başlattığımız bir kampanya. İlk hedefimiz Yeni Mahalle daha sonra tüm Küçükçekmece’de uygulamayı düşünüyoruz” dedi.

 

Kaynak: anka