İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde vatandaşlar belediye çalışmalarına karşı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin de oturduğu Cennet Mahallesi'nde ANKA mikrofonuna konuşan bölge sakinleri, cadde ve sokaklardaki temizliğe dikkat çekerken, esnaf ise ekonomik sıkıntılara işaret ederek, en azından bu yaz aylarında dükkan önlerinden işgaliye parası alınmamasını talep etti.

"... SESİMİZİ DUYARSA SAYIN BAŞKANIMIZ MUTLU OLURUZ"

2003 yılından beri Hürriyet Caddesi’nde esnaflık yapan Esra Akgül, pandemi sebebi ile yaşadıkları zorlukları dile getirirken Küçükçekmece Belediyesi’nin işgaliye parası almamasını talep ederek, şunları söyledi:

“Şu anki hizmetlerden memnunuz. Caddede çok işporta vardı şimdi artık yok. Biz bundan çok mutluyuz çünkü bir yandan dükkan kirasını bir yandan da işgaliye ödüyoruz. Zaten esnafın halini biliyorsunuz pandemi sebebiyle 1,5 yıl gerçekten çok zorlu bir süreç geçirdik. Bir de bu ekstra ödemeler bizim belimizi büküyor. O yüzden sesimizi duyarsa sayın başkanımız mutlu oluruz.”

"CADDE VE SOKAKLARIMIZ TERTEMİZ"

Kültür sanat etkinliklerinden memnun olduğunu ve bu tür etkinliklerin duyurusunun çok iyi yapıldığını ifade eden Bahar Hanım, sokak hayvanlarına yönelik yapılan besleme çalışmalarından da memnun olduğunu belirtti. Cadde ve sokak temizliği hakkında da konuşan Bahar Hanım; “Pandemi döneminde de çocuklarımızı çok rahat bir şekilde Küçükçekmece’nin sokak ve caddelerinde gezdirebiliyoruz” dedi.

"BİR DÖNEM DAHA BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’yi bir dönem daha belediye başkanı olarak görmek istediğini ifade eden Hatun Hanım, "Memnun olmasam neden oyumu vereyim ki? Memnunum, her şey dört dörtlük. Gece çocuğumla çöp atmaya çıkıyorum bakıyorum yollar yıkanıyor. Sokağa çıkma yasağında da aynı şekilde yollarımız ve caddelerimiz tertemizdi" diye konuştu.

Küçükçekmece Belediyesi’nin çalışmalarından şimdilik memnun olduklarını ifade eden Mediha ve Hüseyin Bira çifti de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden Cennet Kapalı Pazar Alanı’nın bir an önce bitirilmesi ve hizmete açılması gerektiğini belirtti.

 

Kaynak: anka