"Küçük Yazarlar Büyük Hikayeler" yarışmasının kazananı küçük yazar Eda Beyaz, kitabını Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a hediye etti.

Farklı illerde yaşayan 18 küçük yazar, 23 Nisan’da başladıkları hikâye yazma projesi kapsamında kaleme aldıkları hikâyelerini, 4 ay gibi kısa sürede tamamlayarak kitaplaştırdı. 18 hikâyeden oluşan “Küçük Yazarlar Büyük Hikâyeler” isimli kitap yayınlandı.

Seydişehir Merkez İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Eda Beyaz, kendisi ve ve arkadaşlarının hikayelerinin yer aldığı "Küçük Yazarlar Büyük Hikâyeler" adlı kitabını imzalayarak Başkanı Tutal’a takdim etti.

Hikâyesinde canlılara merhamet ve onlara duyulan sevgiyi konu edindiğini söyleyen küçük yazar Beyaz, “Dünyadaki tüm canlılarla aynı doğayı paylaşıyoruz. Dolayısıyla dünya üzerindeki tüm canlılara sevgi ve merhamet göstermeliyiz. Küçük Yazarlar Büyük Hikâyeler adlı kitabımızda da bu konu üzerinde hikâyemi oluşturdum ve 17 arkadaşımla birlikte kitabımızı yayımladık” dedi.

“BİR EĞİTİMCİ OLARAK KIZIMIZLA GURUR DUYUYORUM”

Tutal ise şunları söyledi:

“Bir eğitimci olarak kızımızla gurur duyuyor, her zaman destekçisi olmak için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum. Küçük Yazarımız Eda Beyaz’ın hikâyesinde işlediği konu da toplum olarak hassas olduğumuz, önem verdiğimiz bir konudur. Kendisini ayrıca tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki, insanları sevmenin, onlarla gönül bağı kurabilmenin yolu, doğa ve hayvan sevgisinden geçmektedir. Doğayı ve üzerindeki canlıları sevmeyen, insanları da sevemez, gönül bağı kuramaz. Bu vesileyle öğrencilerimizin içindeki yeteneği güzel bir etkinlikle ortaya çıkaran, böylesi bir anlamlı eserin yayımlamasında emeği geçen ailelerini ve öğretmenlerini de tebrik ediyorum.”

 

Kaynak: anka