Nilüfer Belediyesi’nin Kosova’daki kardeş kenti olan Peja (İpek) Belediyesi’nin Başkanı Gazmend Muhaxheri, Başkan Turgay Erdem’i Halk Evi’ndeki makamında ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Erdem de, pandemi sonrası ilişkilerin daha da gelişeceğini belirtti.

Nilüfer Belediyesi, Kosova’daki kardeş kenti Peja (İpek) Belediyesi’nden gelen heyeti ağırladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İpek Belediye Başkanı Gamzen Muhaxheri ve beraberindeki heyeti Halk Evi’ndeki makamında ağırladı. Ziyarette, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Yıldız, Adem Vural, Remzi Çınar ile Peja Belediye Başkan Yardımcısı Fatmir Asllani, Mali Hizmetler Müdürü Jeton Abazaj, Peja İl Milli Eğitim Müdürü Besim Avdimentaj ve Kosova Kültür Merkezi Koordinatörü Recep Gündüz de yer aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, iki ay önce yapılan seçimlerde yeniden göreve seçilen Gazmend Muhaxheri’yi başarısından dolayı kutladı. İki kent arasındaki kardeşlik ilişkilerinin 2010 yılından bu yana güçlenerek sürdüğünü belirten Başkan Turgay Erdem, “Yeni dönemde de bu kardeşliği daha da yüceltmeyi, birlikte yeni çalışmalar gerçekleştirmeyi umuyorum. Daha önce önemli ilişkiler kurduk. Son zamanda pandemi nedeniyle aksamalar gerçekleşti. Kardeşlik ilişkilerimizi daha sıkı şekilde sürdürmeyi arzuluyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi ile kardeş olmaktan dolayı büyük onur duyduklarını ifade eden Peja Belediye Başkanı Gazmend Muhaxheri de, Nilüfer Belediyesi’ne bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Muhaxheri, “Özellikle eğitim konusunda kentimize çok yardımcı oldunuz. Okullarda yaptığınız kardeşlik projeleri bizim için çok önemliydi. Pandeminin sona ermesiyle birlikte yeni projeler geliştirmeyi diliyorum” dedi.

 

Kaynak: anka