Konya'da, Seydişehir Kızılay’ın genç gönüllüleri; "Eğlenelim Öğrenelim" gençlik projesiyle İhsan Tekin İlk ve Ortaokulu'nda kurulan hobi bahçesinde yılın ilk hasadını yaptı.

Bin metrekare alanda kurulan hobi bahçesinde yetişen ürünlerin toplanmasına devam edildiğini aktaran Kızılay Şube Başkanı Tevfik Balcı, ürünlerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi.

"ÇOCUKLARIN KÜÇÜK YAŞLARDA SORUMLULUK ALMALARINI HEDEFLİYORUZ"

Hem eğlenip hem de bahçe tarımını öğreneceklerini kaydeden Balcı, şöyle konuştu:

"Genel Merkez'in açtığı yarışmaya proje sunduk. Türkiye genelinde 12. oldu. Gönderilen 10 bin lira ödenekle Karakavak Mahallesi İhsan Tekin ilk ve Ortaokul bahçesinde gençlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte projeyi uyguladık. Bugün de tarımı öğrenen öğrenciler, yetiştirdikleri domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak, maydanoz, fasulye vb. sebzeler bulunuyor. Amacımız çocuklarımız küçük yaşlarda sorumluluk alarak yetişmelerini hedeflemekteyiz. Kentleşme süreci ile birlikte topraktan ve doğadan uzaklaşmadan ve kendi yetiştirdiği ürünleri tüketmek isteyenler için bu tür projeleri uygulamaya devam edeceğiz." 

Okul Müdürü Cemal Şahin, gelecek yıl burasını gül bahçesi yapacaklarını kaydetti. Yetişen ürünlerin hasadına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Kızılay Başkanı Tevfik Balcı, İhsan Tekin İlk Öğretim Müdürü Cemal Şahin, İhsan Tekin Ortaokul ve İmam Hatip Müdürü Harun Çamlı, Kızılay Gönüllüleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: anka