İzmir Konak Belediyesi ve Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolüyle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara müzik eğitimi verilecek.

Konak Belediyesi’nin Basmane Oteller Sokağı’nda bulunan tarihi binasındaki Başkanlık Çalışma Ofisi’nde yapılan imza töreni, Barış Çocuk Orkestrası’nın müzik dinletisi ile başladı.

Törene; Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Gülfem Perçin ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız ile Barış Çocuk Orkestrası eğitmen ve öğrencileri katıldı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyaca ünlü klasik müzik eserlerinden birer seçki sunan Barış Çocuk Orkestrası’nın başarılı genç üyelerini tebrik etti. Barış Çocuk Orkestrası’nın dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların müzikle yetiştirilmesi için giriştiği çabanın çok değerli olduğunu vurgulayan Batur, şunları söyledi:

"Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların müzikle yetiştirilmesi için yapılan çalışmanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Gerçekten o bölgede yaşayan çocuklarımıza sahip çıkmak, onların geleceğe hazırlanması için aileleriyle birlikte belli bir noktaya getirmek gerçekten çok önemi bir çalışma. Tabi bu çalışmadan ve bütünleşmeden sonra yeni bir heyecanla yola çıkıyoruz. Bu yeni heyecanla biz Konak Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Geçmişte yapılanın iki kat fazlasını yapmamız lazım. Onun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Az önce dinlediğimiz resitaldeki çocuklarımızın elinden tutmak, onlara yardımcı olmak ve bu başarıyı sizin buraya kadar getirmeniz bize de önemli bir görev tanımı yüklüyor.”

"GÜZELLİK ÇOCUKLARLA OLACAK"

Batur, Türkiye'nin geleceğinin başarılı bir şekilde gelen Z Kuşağı ile şekilleneceğini belirtip, şöyle konuştu:

"Güzellik sanatla olacak. Güzellik müzikle olacak. Güzellik çocuklarla olacak. Bu güzelliği anlamak bizim en önemli görevimizdir. Çocuklarla, gençlerle ülkemiz belli bir noktaya gelecek, onlara çok güveniyoruz. Bir Z Kuşağı var şimdi, herkes diyor ki, bilgisayarın başından kalkmıyor gençler. Öyle değil, bizden çok daha ilgililer. Ülkenin kalkınması, ülkenin belli bir noktaya gelmesi çalışmalarını şimdiden yürüten bir nesil geliyor, o kadar basit değil. Z kuşağına sesleniyorum, hiç onlara aldırmayın. Z Kuşağı çok kaliteli bir şekilde geliyor. Ülkenin geleceği onlar. Onların önünü açacak her türlü çalışmayı birlikte yapmamız lazım. Sizlere bu güzel dayanışma için çok teşekkür ediyorum. Bu fırsatı verdiğiniz için asıl biz size teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza üstün başarılar diliyorum.”

PERÇİN: İŞİMİZ İĞNEYLE KUYU KAZMAK

Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Gülfem Perçin ise şöyle konuştu:

“Sadece bir müzik eğitimi değil bu. Pek çok insana dokunan bir eğitim. Ailelere, çocuklara dokunuyoruz. Onların öğretmenlerine dokunuyoruz. İşimiz iğneyle kuyu kazmak gibi. Herkese dokunmak, herkesin sorununa bir çare bulmak, sonunda da nitelikli bireyler yetiştirmek ve topluma kazandırmak istiyoruz. Bunun aracı müzik olur, sevgi olur, ne olursa olur ama biz müziği tercih ettik. Çünkü müzik evrensel bir dil. Herkesin anladığı bir dil. Şurada çalan müziği hepimiz dinledik, hepimizin kulağının pası gitti. Neden? Çünkü bu çalınan müziği biz bir yerlerde duymuşuzdur. İşte bu çocuklarımızı da bu anlamda evrensel olarak yetiştiriyoruz ve bundan da gurur duyuyoruz. Barış Çocuk Orkestrası’na kucak açan Konak Belediyesi ile daha sıkı sıkıya çalışmaktan gurur duyuyoruz."

Müzik dinletisi ve protokol konuşmalarının ardından Konak Belediye Başkanı ile Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Gülfem Perçin, işbirliği protokolünü imzaladı.

Kaynak: anka