İzmir Konak Belediyesi, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliğinin yapılacağı 22 Eylül Çarşamba günü trafiğe kapatılacak Güzelyalı Parkı’nın yanındaki 39 Sokak’ta gün boyu spor, dans ve yetenek gösterileri yapılacak.

Konak Belediyesi, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kent yaşamı için 16-22 Eylül tarihleri arasında yapılan Avrupa Hareketlilik Haftası için özel etkinlikler hazırladı. Belediye, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son günü olan 22 Eylül'de uygulanacak Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği ile beraber İzmirlileri spor ve dans gösterileriyle buluşturacak.

TRAFİĞE KAPATILACAK

22 Eylül Çarşamba günü trafiğe kapatılacak olan Güzelyalı Parkı’nın yanındaki 39 Sokak’ta gün boyu yapılacak etkinlikler, isteyen herkesin katılabileceği “Sabah Sporu” ile başlayacak. Sabah sporuyla eş zamanlı olarak İzmir İyilik Takipçileri Derneği’yle birlikte “Masa Tenisi Turnuvası” düzenlenecek.

Gösteri, turnuva ve atölye çalışmalarının peş peşe yapılacağı Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde Pasta Tasarımcıları Derneği, “Yenilebilir Çiçek Yapımı Atölyesi” ve “Şeker Hamurundan Figür Yapımı Atölyesi”yle Konak Belediyesi etkinliklerinde yer alacak. İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği de Halk oyunları gösterisiyle etkinliklere katılacak.

GÜN BOYU SPOR 

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü olarak kutlanacak 22 Eylül’de 39 Sokak gün boyu çeşitli spor aktivitelerine ev sahipliği yapacak. Sabah sporu ve masa tenisi turnuvasıyla başlayan gün, pilates ile devam edecek. 10.00-16.30 saatleri arasında, tamamı halkın katılımına açık düzenlenecek etkinlikler arasında masa tenisi, basketbol, ayak tenisi, ip atlama, voleybol, badminton yer alacak.

 

Kaynak: anka