İzmir Konak Belediyesi’nin depremde hasar gören Basmane’deki hizmet binasının ardından, kamulaştırılan parsellerdeki yapılar da yıkıldı. Yeni yapılacak hizmet binasının inşaat alanı ortaya çıkarken Başkan Abdül Batur, "Yeni binamızı bin 200 metrekarelik alan üzerinde inşa edeceğiz. Konak'a çok yakışacak" dedi.

İzmir depreminin ardından hasar gördüğü için yıkılan Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasının yerine yapılacak yeni bina için süreç ilerliyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un girişimiyle mevcut binanın yanındaki parsellerdeki 35 yıllık kamu şerhi kaldırılarak kamulaştırılan 15 ve 17 No’lu parsellerde faaliyet gösteren esnafın bulundukları bölümleri tahliyesinin tamamlanmasıyla iş makineleri planlanan yıkımı tamamladı. Konak Belediyesi’nin tüm hizmet birimlerini aynı noktaya toplayacak yeni binasının Basmane 9 Eylül Meydanı’nda yeniden inşa edileceği alan tamamen ortaya çıktı.

"KONAK'A ÇOK YAKIŞACAK"

Basmane ve 9 Eylül Meydanı’yla özdeşlesen Konak Belediyesi’nin ‘cam’ binasının yıkımının belirlenen sürede tamamlandığını, kamulaştırılan alandaki esnafın mağduriyet yaşamaması için ise gerekli sürenin verildiğini belirten Başkan Batur, “Sürenin tamamlanmasının ardından alandaki yapıların yıkımını da gerçekleştirdik. Bu süreçte, esnafımızla, tapu sahipleriyle bir araya geldik, karşılıklı oturup konuştuk, tüm süreci iyi niyetle tamamladık” dedi.

Konak Belediyesi’nin Basmane ve meydanla adeta bir bütün olduğunu ve vatandaşın belediye binasını yine aynı yerinde istediğini sözlerine ekleyen Batur, şöyle konuştu:

“Konak Belediyesi denilince Basmane Meydanı, Basmane denilince Konak Belediyesi akla geliyor. Vatandaşın isteği de yeni binamızın Basmane’de, alıştıkları yerde olması yönünde oldu. Biz, sadece eski binanın alanını değerlendirmiyoruz, aynı zamanda kamulaştırdığımız bitişik iki parseli de inşaat alanına dahil ettik. Yeni binamızı bin 200 metrekarelik alan üzerinde inşa edeceğiz. Hem hizmet birimlerimizi aynı noktada toplayacağız hem de meclis salonumuzu bu binada oluşturacağız. Binamız hem Konak Belediyemize hem Konak’ımıza hem de Konaklı vatandaşlarımıza yakışır olacak.”

ESKİ MEKAN YENİ BİNA

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un detaylarını belediye meclis toplantısında paylaşacağı bina, vatandaşla iç içe olabilecek, vatandaşın rahat edeceği, konforlu ve kaliteli bir mekan olarak tasarlandı. Özellikle kent merkezine ana girişlerden biri olan 9 Eylül Meydanı’nda Kültürpark’ın da ana giriş kapısıyla karşılıklı konumlanan bina, modern ve yenilikçi tarzıyla da dikkatleri üstüne toplayacak.

Kaynak: anka