Taksici esnafını ziyaret eden İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, akaryakıt zamları nedeniyle taksicilerin zor günler yaşadığını belirterek, "Ekonominin artık iflas ettiği bir dönem yaşıyoruz. Her şeye rağmen yanınızdayız" dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir'de taksici esnafının en yoğun iş yaptığı bölgelerden Güzelyalı’daki durakları gezdi. Esnafın sorunlarını dinleyen Batur’a, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Mehmet Atilla ve Güzelyalı Mahalle Muhtarı Nedim Altan da eşlik etti.

Akaryakıt zamlarından en çok etkilenen kesimlerin başında gelen taksicilerin sıkıntılarını aktarıp desteklerinden dolayı teşekkür ettiği Başkan Batur şöyle konuştu:

"Son dönemde gelen zamlar, özellikle de elektrik ve doğalgaz faturaları hepimizi zorluyor. Benzine, motorine gelen zamlar en çok ekmek teknesi taksileri olan taksici esnafımızın belini büktü. İnsanlar çok mağdur, herkes geçim derdinde. Ekonominin artık iflas ettiği, esnafın, çiftçinin, memurun dayanacak gücünün kalmadığı bir süreç yaşıyoruz. Ekonomi, freni patlamış, yokuş aşağı giden kamyon gibi. Gerekli önlemlerin bir an önce alınması, doğru adımların atılması ve ekonomimizin bir an önce düzlüğe çıkması lazım. Biz, Konak Belediyesi olarak, her şeye rağmen, elimizden geldiğince vatandaşın, esnafın yanında olacağız. Biz ‘Birlikte Konak’ diyoruz, bu doğrultuda hizmet üretmeye, yan yana durmaya devam ediyoruz. Her zaman söylerim, Abdül Batur’u esnafa sorsunlar, vatandaşa sorsunlar. Biz her zaman sahada, birlikteyiz. Esnaf kardeşlerimin derdini, tasasını dinlemek için her zaman buradayım, yanınızdayım.”

Kaynak: anka