SANCAR KIZILKAYA - SEFA GARDİYANOĞLU

Kendilerine önerilen yüzde 11’lik zammı kabul etmeyen Kocaeli'ndeki kargo dağıtıcıları, İzmit İnterteks Fuar Alanı’nda toplanarak araçlarıyla eylem yaptı. Kargocular, yarından itibaren iş bırakacaklarını açıkladı.

İstanbul'daki Trendyol Genel Merkezi, bu sene için çalışanlarına yüzde 11'lik zam yapma kararı aldı. Önerilen zam oranının enflasyonun altında olduğunu belirten işçiler İstanbul'da iş bıraktı. İstanbul’da iş bırakan arkadaşlarına bir destek de Kocaeli’nden geldi. İzmit İnterteks Fuar Alanı’nda toplanan Trendyol Express çalışanları, adil ücretlendirme taleplerini yineledi.

"YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN ÜRÜNLERİ ULAŞTIRIYORUZ"

Süreç ile ilgili ortak basın açıklaması yapan Trendyol Express çalışanları adına konuşan bir işçi, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en önde gelen internet pazarlama ağı Trendyol Express'te yıllardır tüm hava koşullarında yağmur çamur demeden, kar ve tipiye aldırış etmeden, trafikteki zorluklara rağmen, ailelerimize bile zaman ayırmadan 7/24 tüketicilere ürünlerini ulaştırıyoruz. Bu görevimizi yaparken bazı arkadaşlarımız iş kazalarında ölüyor veya yaralanıyor. Kendi hayatlarından ödün veren tüm Trendyol Express kargo dağıtıcıları tüm olumsuz çalışma koşullarına rağmen görevlerini sürdürmeye çalışıyor. Çalışanlar ailelerini geçindirebilmek için canı pahasına tüm olumsuzlukları göze alırken Trendyol, son yaptığı kargo taşımacılığı ücret artışlarında adil olmayan bir ücretlendirmeye gitmiştir."

"TALEBİMİZE KARŞILIK VERİLSİN"

Ülkede yaşanan ekonomik kriz sebebiyle yaşamlarını güçlükle sürdürdüklerini belirten çalışanlar adına yapılan açıklamada, "Trendyol, her yıl rekor büyüme rakamlarına ulaşıyor. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon yüzde 36, asgari ücrete yüzde 50 zam, MTV’ye yüzde 25, BAĞ-KUR primine yüzde 50, vergi ve harçlar yüzde 36, yakıtta da 2 katı aşan artışlara rağmen Trendyol Express dağıtıcılarına yüzde 11 zam layık görmüştür. Büyümesine en büyük katkıyı sağlayan Trendyol Express dağıtıcılarına ilan edilen yüzde 11'lik zammın ülkedeki mevcut koşullara göre yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. En yakın zamanda Trendyol'un bu talebimize karşılık vermesini bekliyoruz” denildi.

Kaynak: anka