SANCAR KIZILKAYA

Kocaeli’nin İzmit, Darıca ve Kartepe ilçelerindeki yedi okulda Covid-19 vakası tespit edildi. İzmit’teki beş sınıf izlemeye alınırken, diğer iki ilçedeki iki sınıf öğrencileri ve öğretmenleri evlerine gönderilerek karantinaya alındı.

İzmit İlçe Sağlık Müdürlüğü, dört okulda beş sınıfı izolasyona aldı. Edinilen bilgilere göre İzmit’te Elma Şekeri Anaokulunda, İnkılap İlkokulunda, Evliya Çelebi Kız Anadolu Lisesinde birer, Sinan Dereli Ortaokulunda ise iki sınıf izolasyona alındı. Okul yetkilileri her sabah tüm öğrencilerin ateşini ölçerken diğer tüm tedbirleri de uyguladıklarını açıkladı.

KARTEPE VE DARICA BİRER OKUL

Darıca’da Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi ve Ayfer-Gazanfer Güngör İlkokulu'nda koronavirüs vakaları ve temaslı öğrenciler tespit edildi. Bunun üzerine iki sınıfta eğitime ara verildi, öğrenciler evlerine gönderildi. Öğrenciler eğitimlerine dijital platformdan devam edecek.

Kartepe Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi'nde 10. sınıf da okuyan iki öğrencinin PCR testinin pozitif çıkması sonucunda sınıfta bulunan tüm öğrenciler evlerinde karantinaya alındı. Yakın temaslı öğrencilerin 14 gün boyunca karantinada kalacakları bildirilirken sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

MEB REHBERİNE GÖRE UYGULANIYOR

Okullardaki önlemler Milli Eğitim Bakanlığı'nca, "Okullarda COVID-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi’ne göre hayata geçiriliyor. Rehbere göre; bir sınıfta öğrencilerden herhangi birine Covid-19 pozitif tanısı konulması durumunda öğrenciler izleme alınacak ve okula devam edecekler. Aynı durumda, öğretmenler de izleme alınacak ve eğitim vermeye devam edecekler. Aynı sınıfta 10 gün içinde 2. kez vaka çıktığında sınıf öğrencilerinin tamamı, yakın temaslı olarak kabul edilecek. Bu öğrenciler, eve gönderilecek ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınacak.

 

Kaynak: anka