DAVUT GÜLEÇ

Kayseri’nin pastırma ve sucuğunu ‘Dünyanın yedi harikasından biri’ olarak tanımlayan ünlü pastırma-sucuk satıcılarından Mehmet Akçakoyunlu, normalleşmeyle birlikte satışların arttığını söyledi. “Piyasa şahane” diyen Akçakoyunlu, bundan sonra, Covid-19 nedeniyle kapanma olmaması gerektiğini savundu.

Akçakoyunlu, yurtdışından gurbetçilerin gelmesiyle işlerin günden güne iyiye gittiğini belirtirken Belçika’dan gelen iki kadın gurbetçiden biri hem hediye hem de evine yemek için pastırma-sucuk satın aldığını söyledi. 

“BU MEVSİMİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”

“Piyasanın durumu yeni yeni oturmaya başladı” diyen Akçakoyunlu, şunları anlattı:

“Yurtdışından işçiler, gurbetçiler yavaş yavaş gelmeye başladı. Bu mevsimi iyi değerlendirmemiz lazım. Almancıların, yurtdışında çalışan işçilerin gelmesiyle birlikte piyasalar çok şahane. Yavaş yavaş açılmaya başladı. Bayram geliş-gidişlerinde yerli müşterilerimiz çoğaldı.

“O VARYANT BİZİ EVDE DE İŞTE DE BULUR”

İnşallah bundan sonra kapanma diye bir şey olmaz, o hataya bir daha düşmezler. Endişe, olmayan bir şeyin üzerine endişe. Eğer olacaksa dünya üzerindeki kapanmalarda, biz de aşımızı vuruluyoruz. Dikkat ediyoruz. Hijyenimize dikkat ediyoruz. Bunun altında yapacak başka bir şey yok. Evde de yapacaksa bu varyant bizi bulacak, işte de bu varyant bizi bulacak.

“GEÇEN SENEKİ HATAYA DÜŞMEYELİM”

Zaten bundan sonra hareketlilik, biz burada pastırma, sucuk, mantı satıyoruz. Kayseri’de 105 bin talebe var. Bunlar birebir, yüzde yüz okuyacaklar. Aileleri, buradaki çocuklarını ziyaret için geliyorlar. Çocuklar oraya gidiyor. İleriki günlerde kayak sezonu başlayacak. Geçen seneki aynı hataya düşmeyelim. Biz üç tane aşı olduk. Daha başka bundan başka ne yapabiliriz ki? İkinci varyanttı, üçüncü varyanttı, onuncu varyant gelse ne yapabiliriz ki? Eve gidip bağlanacak halimiz yok ki.

“İNTERNET SATIŞLARI DÜŞTÜ, ALANLAR ÇOĞALDI”

Şu anda hediyelik olduğu için pastırma-sucuk satışı mükemmel. Sadece ve sadece internet satışları biraz hafifledi, yiyiciler tarafında. Hediyelik olduğu için başka şeyden kesip, oraya yatırıyorlar. Satış çok güzel, muazzam.

EURO VE TL KIYASLAMASI

Bir de Almancılar geliyor, yurtdışından gelen işçiler, 1000 euro bozdurunca 10 bin 500 lira yapıyor kardeşim. Bin lira (Euro) harcadı mı yani 10 bin lira. İki bin lira (euro) bozdurdu mu, ağzından burnundan gelene kadar pastırma-sucuk yiyor.

Nereden yerlerse yesinler Kayseri’nin pastırması, sucuğunun lezzeti, rehası mükemmel bir şeydir. Dünyanın yedi harikasından biri. Bu tadı yemek için parayla, pulla bu ölçülemez. Erciyes’in o soğuğunu yiyecek sabah soğuğunu, çemenini, sarımsağını çekecek, sucuğunu, pastırmasını… O tadı yemek için adamlar zaten buraya geliyor.”

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Pastırma-Sucuk-Mantı, Kavurma, Bal Genel Görüntü

* Pastırma Dilimlenmesi ve Paketlenmesi

* Gurbetçi Bayanın Pastırma Yemesi ve Konuşması

* Mehmet Akçakoyunlu

 

Kaynak: anka