GÖKHAN TUZLADAN

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, bu yıl 9-10-11 Temmuz 2021 tarihlerinde 660’ncısı düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin "seyircisiz" oynanması ile ilgili karar karşısında, "Seyirci olacak! Olmama şansı yok. Tedbir alacağız, yine seyircimiz olacak” dedi. 

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin, 11 yıldır ağalığını yapan ve "ebedi 3 altın kemerin" sahibi olan Seyfettin Selim, Edirne’de kendi adına yaptırdığı kreşi inceledi ve geleneksel güreşleri değerlendirdi.

YENİ BAŞPEHLİVAN ÇIKARSA ÖZEL ÖDÜL

Selim, “Bu sene yeni bir pehlivan çıkarsa Kırkpınar’a, onu ciddi anlamda ödüllendireceğim. Mehmet Yeşil’i daha önce ödüllendirmiştim, ona araba almıştım. Bu sene daha büyüğünü yapacağım. Daire olabilir, hayatını kurtaracak bir şey olsun. Ama şu ana kadar başpehlivan olanların hiçbiri olmayacak, ilk defa başpehlivan olacak. Buradaki pehlivanlar başpehlivanlar olunca hayatının kurtulacağını öğrensin ona göre pehlivanlık yapsın” dedi.

“HER YERDE SEYİRCİ VARDI”

Kırkpınar’n seyircisiz oynanması konusunda bakanlık görüşü olduğunu, federasyonun da bu yönde görüş belirttiğini, belediye başkanın da aynı kanıda olduğunu aktaran Selim, bunun siyasi bir görüş olduğunu belirtti. Selim, şunları söyledi:

“Seyirci olacak. Olmama şansı yok. ‘Seyirci yok’ demek sadece siyasi bir görüş. Federasyon öyle diyor, belediye başkanımız öyle diyor, demek zorunda. Ama Kırkpınar Ağası olarak benim böyle bir sorumluluğum yok. İnanmıyorum seyircisiz olacağına. Çünkü gittiğimiz güreşlerde Antalya’da ‘seyirci yok’ dedik seyirci vardı. Bursa’da ‘seyirci yok’ dedik dünya seyirci vardı. Tedbir alacağız, yine seyircimiz olacak. Bu kadar üst üste olmayabilir ama seyirci olur.”

Sağlık Bakanlığı'nın aşı konusunda çok başarılı olduğunu bu yüzden yağlı güreşe gönül verenlerin çoğunun aşılamasının tam olduğunu söyleyen Selim, şöyle konuştu:

“Kırkpınar seyircili olacak. Aşı konusunda çok iyiyiz, burada siyaset yapmak yok. Ben inanıyorum ki bu hükümet bu devlet, Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarımız Kırkpınar’a kadar bu işi bitirirler. Bizim seyircimiz yüzde 95’i 40 yaş ve üstü yani yüzde 5’i 40 yaş altı onun (aşılamanın) da zaten o zamana kadar 25 yaşa ineceğine inanıyorum, bu ayın sonuna kadar.” 

Kaynak: anka