KENAN KUZUCU

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi” projesi ile ildeki işletmecilerin 2,5 milyon liralık proje başvurusuna 1 milyon 214 bin 500 lira hibe sağlandığını açıkladı.

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, hayvanlık projelerine verilen desteklerle ilgili açıklama yaptı. Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

“Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi kapsamında 23 ilimiz işletmecisine hibe desteği sağlandı. Bu tablo bizi memnun etti ancak daha da sevindirici olan bu destek kapsamında 2022 yılında da hibe sunulacak olmasıdır. Hedefimiz her proje de daha da fazla çiftçimizin, yetiştiricimizin desteklemelerden yaralanmasını sağlamak. Bu doğrultuda bilgilendirme çalışmalarımız mutlak şekilde devam edecek ancak çiftçilerimizi, yetiştiricilerimizi ve yatırımcılarımızı da diledikleri zaman il ve ilçe Müdürlüklerimiz ile iletişime geçerek bilgi almaya bekliyoruz.”

Yılmaz, “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi” projesi ile ildeki işletmecilerin 2,5 milyon liralık proje başvurusuna 1 milyon 214 bin 500 lira hibe sağlandığını açıkladı.

Yılmaz, proje kapsamında hibe desteği ile 23 yetiştirici tarafından, 23 yem hazırlama makinesi, 18 hayvan kaşıma ünitesi, 14 seyyar süt sağım makinesi, 4 süt soğutma tankı, 80 otomatik suluk alındığını belirtti.

 

Kaynak: anka